ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παγώνουν για 60 ημέρες οι πληρωμές επιταγών που λήγουν τον Μάιο

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αναστέλλονται από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Μαΐου το σφράγισμα επιταγών για πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις.

Παγώνουν για 60 ημέρες οι επιταγές που λήγουν από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου για τις κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις καθώς και για εκείνες που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα για παρατείνονται έως τις 31 Αυγούστου οι οφειλές από ΦΠΑ που λήγουν η έληξαν από την 1η Απριλίου έως τις 30 Απριλίου.

Ειδικότερα όπως ορίζει η τροπολογία:

α) Αναστέλλονται από την 1η.5.2021 έως και την 31η.5.2021. για τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων που είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους είτε έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων κατά εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία που αναγράφεται σε κάθε αξιόγραφο, σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα

β) Παρατείνονται έως και τις 31.8.2021 οι προθεσμίες καταβολής:

  • των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές), (πρόκειται για οφειλές που λήγουν ή έληξαν από 1.4.2021 έως 30.4.2021).
  • Φ.Π.Α. που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν στις Δ.Ο. Υ Ελεγκτικά Κέντρα βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α.. με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η.4.2021 και την 31η.5.2021 για τους οριζόμενους κομιστές αξιογράφων.

γ) Χορηγείται παράταση του ευεργετήματος μη καταχώρησης αξιογράφων σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, κατά παρέκκλιση των ειδικότερα οριζόμενων διατάξεων για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν δραστικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, υπό τις ειδικώς οριζόμενες προϋποθέσεις και προθεσμίες. Για τις απαιτήσεις που απορρέουν από τα ανωτέρω αξιόγραφα αναστέλλονται η έκδοση διαταγής πληρωμής καθώς και η λήψη πάσης φύσεως μέτρων ή η διενέργεια πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης έως τις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ με ώθηση από τον πληθωρισμό

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ περισσότερα από τον στόχο έβαλε στα ταμεία το Δημόσιο το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι αυξήσεις τιμών διογκώνουν τα έσοδα από ΦΠΑ. Κατά 1,5 δισ. μικρότερο από τον στόχο το πρωτογενές έλλειμμα.
Foroi, Forologia, FPA, VAT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2022 ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ

Για ποιες υπηρεσίες και παροχές παρατείνεται το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση των συνθηκών δυσπραγίας στην οικονομία λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Από Ιούλιο το επίδομα βενζίνης με ορίζοντα τριμήνου

Στο ερώτημα εάν θα πρόκειται για «γενναία» παρέμβαση ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι είναι αυτό είναι σχετικό: για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία αλλά και για τον πολίτη ψίχουλα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως τέλος του 2022 για μειωμένο ΦΠΑ σε εστίαση και υπηρεσίες

Με διάταξη του υπουργείου Οικονομικών θα παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ, που έληγε στο τέλος Ιουνίου, στα εισιτήρια κινηματογράφου, αθλητικών αγώνων καθώς σε σχολές χορού και γυμναστήρια.
Trofima, Times, Food, Prices, Super Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒΤ: Ζητά μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής - Προειδοποιήσεις από ΕΛΠΕ

«Δεν περιμένουμε τεράστια μείωση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Θα μειωθεί πιστεύω. Δεν θα μειωθεί όμως ούτε στο επόμενο τρίμηνο ούτε στο επόμενο εξάμηνο», τόνισε ο Ανδ. Σιάμισιης διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΠΕ.