ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kentriki agora-trofima
Φώτο:George Vitsaras / SOOC

Ικανοποίηση Υπερταμείου για την πορεία αναβάθμισης των Κεντρικών Αγορών

Η διοίκηση του Υπερταμείου έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ανέγερσης νέων υποδομών που έχουν ενταχθεί στο πενταετές αναπτυξιακό πλάνο του ΟΚΑΑ.

Η πορεία του πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Υπερταμείου στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ επισκέφθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (γνωστή ως Υπερταμείο), κατά την διάρκεια της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Απόστολος Αποστολάκος, παρουσίασε στην διοίκηση της ΕΕΣΥΠ (Γρηγόρη Δημητριάδη-διευθύνοντα σύμβουλο και Στέφανο Γιουρέλη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο) το νέο πενταετές πλάνο ανάπτυξης του ΟΚΑΑ.

Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη της διοίκησης της ΕΕΣΥΠ στις εγκαταστάσεις του οργανισμού και μάλιστα εν ώρα πλήρους λειτουργίας, γεγονός που σηματοδοτεί την τεράστια σημασία που προσδίδει η ΕΕΣΥΠ στον ΟΚΑΑ και την συμβολή του στην εθνική οικονομία.

Το κλιμάκιο της ΕΕΣΥΠ ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΚΑΑ για την συμβολή του οργανισμού στον ανεφοδιασμό των ανά την επικράτεια αγορών με φρέσκα λαχανικά, φρούτα, κρέας και αλιεύματα, ενώ είχαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΟΚΑΑ Χρήστο Κρομμύδα, τον πρόεδρο του ΣΕΚΛΑ Νίκο Καββαδία, εμπόρους χονδρικής και εμπόρους της Αγοράς του Καταναλωτή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ για το πρόγραμμα ανέγερσης των νέων σύγχρονων ψυχόμενων αποθηκευτικών χώρων, που έχουν ενταχθεί στο πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο του ΟΚΑΑ, καθώς και για τις προωθούμενες επενδύσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και τις νέες ψηφιακές υποδομές που αναλυτικά παρουσίασε ο κ. Αποστολάκος.

Η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ, εξέφρασε την  ικανοποίησή της για τις προωθούμενες από τον ΟΚΑΑ δράσεις, επιβεβαιώνοντας ότι ο οργανισμός αποτελεί στρατηγικής σημασίας θυγατρική της Eλληνικής Eταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας

Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Δημητριάδης, εξήγησε ότι στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνεται ένα μεγάλο εύρος δημοσίων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε πολλούς, διαφορετικούς στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.
ktinotrofia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχεδιάζει να λύσει τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κτηνοτρόφους και να αρθούν περιορισμοί στη διαδικασία αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκατάστασεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Να γεφυρωθεί το χάσμα με τις προηγμένες χώρες και να πραγματοποιηθεί η ψηφιακή μετάβαση του αγροτικού κλάδου στην μετά πανδημίας εποχή, στοχεύει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.