ΓΔ: 911.48 -0.36% Τζίρος: 16.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:02:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
delphi-kantoros
Φώτο: Ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και ο κ. Γιάννης Καντωρός, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican. ΑΠΕ

Γ. Καντώρος: Ανάγκη επανασχεδιασμού του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican υπογράμμισε την σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και σημείωσε πως πρέπει να επανασχεδιαστεί το σύστημα Υγείας και να κινείται γύρω από τον ασθενή και όχι το νοσοκομείο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και το μέλλον της εργασίας ήταν το θέμα της συζήτησης που διοργανώθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κλήθηκαν να προσαμορστούν στα νέα δεδομένα της απομακρυσμένης εργασίας και πλέον η αγορά οδηγείται σε ένα νέο υβριδικό μοντέλο. Παράλληλα η πανδημία πυροδοτεί μια σειρά από αλλαγές που θα έρθουν τόσο στην Υγεία όσο και την εκπαίδευση, με το ψηφιακό μετασχηματισμό να διαφοροποιεί τον τρόπο που θα λειτουργεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Ο CEO της Interamerican κ. Γιάννης Καντώρος περιέγραψε πώς μέσα σε λίγες ημέρες και με αφορμή την πανδημία εταιρίες με χιλιάδες εργαζόμενους έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εξ αποστάσεως εργασίας. «Εργαλεία υπήρχαν, απλώς δεν τα χρησιμοποιούσαμε», πρόσθεσε. Σχετικά με την επόμενη ημέρα στον τομέα της εργασίας, ο κ. Καντώρος τόνισε ότι οδεύουμε προς ένα υβριδικό μοντέλο που θα συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο με την τηλεργασία.

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας της χώρας μας, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που δεν έχει πολλά χρόνια ζωής και πρέπει να επανασχεδιαστεί για να πάψουμε να ακολουθούμε παλιές συνταγές. «Σήμερα το σύστημα υγείας κινείται γύρω από το νοσοκομείο, ενώ πρέπει να κινείται γύρω από τον ασθενή», είπε ο κ. Καντώρος που υπογράμμισε την σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στο πρωτοβάθμιο επίπεδο της υγείας.

Για την εκπαίδευση στην περίοδο της πανδημίας μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιλτιάδης Νεκτάριος. Όπως είπε η εμπειρία αυτή απέδειξε ότι χάρη στις σύγχρονες πλατφόρμες τα Πανεπιστήμια μπορούν άνετα να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως για κάποιο διάστημα. Αυτό, ωστόσο, ενώ λειτουργεί ιδανικά για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες των προπτυχιακών φοιτητών.

Σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Νεκτάριος επισήμανε ότι υπάρχουν μοντέλα του εξωτερικού που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα όπως για παράδειγμα αυτό της Σουηδίας που αντιμετωπίζει την μαύρη οικονομία ενώ συγχρόνως λύνει τα προβλήματα εργαζομένων και εργοδοτών. «Χρειάζεται επιτέλους μία διακομματική συναίνεση για να αλλάξει το σύστημα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι αποφάσεις για εμπορικά, φροντιστήρια και click inside

Υπενθυμίζεται ότι ο  υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, είχε προτείνει το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, αλλά και να επιτραπεί το click inside στη Θεσσαλονίκη, από την ερχόμενη εβδομάδα.