ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Από αριστερά: Χρήστος Βίνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Γιάννης Χαραλαμπάκης, Managing Director, BlackSummit Financial Group, Νίκος Καραγιάννης, Δημοσιογράφος στο Ypodomes.com. ΑΠΕ

Τα λιμάνια μπορούν να γίνουν πύλες εισόδου ευημερίας και ανάπτυξης

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης παρουσίασε το πρόγραμμα της εταιρίας, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ. Σε πολλαπλά επίπεδα λειτουργούν οι λιμένες σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπάκη.

«Τα λιμάνια μπορούν να γίνουν πύλες εισόδου ευημερίας και ανάπτυξης», ανέφερε ο Γιάννης Χαραλαμπάκης, Managing Director, BlackSummit Financial Group κατά την έναρξη της συζήτησης που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του Φόρουμ, επισήμανε ότι οι λιμένες λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα αφού αυξάνουν τις ευκαιρίες δικτύωσης, βελτιώνουν εισοδήματα και θέσεις εργασίας, ενώ αποτελούν και μοχλό νέων επενδύσεων.

Ο κ. Χαραλαμπάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην ολιστική ανάπτυξη που εκτός από υποδομές και έργα προάγουν την ασφάλεια, προσφέρουν στο περιβάλλον, βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων και στηρίζουν την ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης παρουσίασε το επενδυτικό στρατηγικό πρόγραμμα της εταιρίας συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ. Τα συνολικά 6 αυτά έργα αναμένεται όπως διευκρίνισε να δημοπρατηθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2021 με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά, όπως σημειώνεται, έκανε στον ευέλικτο αυτό τύπου διαγωνισμού, ο οποίος αποτελεί και προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση τέτοιων σύνθετων έργων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

traino-sididromos-erga
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας - Βόλου

Το έργο ύψους 67 εκατ. ευρώ θα αναβαθμίσει τη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας-Βόλου δημιουργώντας τις συνθήκες για τη διασύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με το λιμάνι του Βόλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε σημαντικό κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών εξελίσσεται το Λιμάνι της Ραφήνας

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού είπε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την εξέλιξη των έργων του λιμένα που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και συμμόρφωσή του στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
marina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές για τον τουριστικό λιμένα Κέρκυρας

Στην αξιοποίηση της μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής (mega yachts) στην Κέρκυρα προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύοντας στην ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.
Ploio-limani-anemoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόμη ένα έργο αναβάθμισης λιμανιού εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, το υπουργείο θα στηρίξει την ένταξη της Αμμουλιανής στην πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος "GR-eco Islands", μια πρωτοβουλία που μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για το νησί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταχύνεται η μετακίνηση εμπορευμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η συμφωνία μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και του Α΄ Τελωνείου υπεγράφη με στόχο να περιορίσει τις σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφονται εδώ και χρόνια στην μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι.