ΓΔ: 909.43 -0.58% Τζίρος: 20.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:46:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Από αριστερά: Χρήστος Βίνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Γιάννης Χαραλαμπάκης, Managing Director, BlackSummit Financial Group, Νίκος Καραγιάννης, Δημοσιογράφος στο Ypodomes.com. ΑΠΕ

Τα λιμάνια μπορούν να γίνουν πύλες εισόδου ευημερίας και ανάπτυξης

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης παρουσίασε το πρόγραμμα της εταιρίας, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ. Σε πολλαπλά επίπεδα λειτουργούν οι λιμένες σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπάκη.

«Τα λιμάνια μπορούν να γίνουν πύλες εισόδου ευημερίας και ανάπτυξης», ανέφερε ο Γιάννης Χαραλαμπάκης, Managing Director, BlackSummit Financial Group κατά την έναρξη της συζήτησης που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του Φόρουμ, επισήμανε ότι οι λιμένες λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα αφού αυξάνουν τις ευκαιρίες δικτύωσης, βελτιώνουν εισοδήματα και θέσεις εργασίας, ενώ αποτελούν και μοχλό νέων επενδύσεων.

Ο κ. Χαραλαμπάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην ολιστική ανάπτυξη που εκτός από υποδομές και έργα προάγουν την ασφάλεια, προσφέρουν στο περιβάλλον, βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων και στηρίζουν την ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης παρουσίασε το επενδυτικό στρατηγικό πρόγραμμα της εταιρίας συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ. Τα συνολικά 6 αυτά έργα αναμένεται όπως διευκρίνισε να δημοπρατηθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2021 με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά, όπως σημειώνεται, έκανε στον ευέλικτο αυτό τύπου διαγωνισμού, ο οποίος αποτελεί και προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση τέτοιων σύνθετων έργων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά επενδυτικά σχήματα στη Β' φάση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας και Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Οι υποψήφιοι για λιμάνια, αποθήκη αερίου και ΛΑΡΚΟ

Ποια επενδυτικά σχήματα περνάνε στην επόμενη φάση στους τέσσερις μεγάλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, τη ΛΑΡΚΟ και την εγκατάσταση υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Καβάλα.