ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μπακατσέλος: Το ελληνικό κράτος επανασυστήνεται μ’ ένα νέο πρόσωπο

Ο κ. Μπακατσέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επένδυση της Πυραμίς στην PITSOS. Σύμφωνα με τον ίδιο το κλίμα εμπιστοσύνης είναι βασική προϋπόθεση και για τις επενδύσεις και για την επιχειρηματικότητα.

«Η επένδυση της Πυραμίς στην PITSOS, νομίζω ότι, σημειολογικά, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ' ότι ως αξία επένδυσης, γιατί ουσιαστικά επανέρχεται η παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, δίνοντας, εύχομαι, μία αξία του Made in Greece». Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.», Νίκος Μπακατσέλος στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος - Doing Business, Μεταρρυθμίσεις, Στόχοι και Προκλήσεις στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο».

Ο κ. Μπακατσέλος τόνισε: «Ζήτησα εγώ να συμμετέχω σε αυτήν την παρουσίαση και να εκφράσω την άποψή μου και τη θετική μου εμπειρία, που θεωρώ ότι εκφράζει βέβαια και την άποψη και άλλων επιχειρηματιών. Οι απόψεις είναι δικές μου, αλλά να σας πω ότι και ως πρόεδρος του Ελληνο - Αμερικανικού Επιμελητηρίου έχω την ίδια ανατροφοδότηση από το εξωτερικό, από δυνητικούς επενδυτές».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα μετρήσιμα στοιχεία, σαφώς, έχουν σημασία καθώς αφορούν στην ανταγωνιστικότητά μας και προσελκύουν τους επενδυτές από το εξωτερικό, όπως η αλλαγή στη φορολογία, η επιτάχυνση της επιστροφής του ΦΠΑ, η μείωση της προκαταβολής, η μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα, και όλες οι υπόλοιπές ενέργειες, Ωστόσο, επίσης σημαντικά είναι και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι  μετρήσιμα, «όπως ο τρόπος με τον οποίον συνεργαζόμαστε με το κράτος, ο τρόπος που συνεργαζόμαστε οι επιχειρήσεις μεταξύ μας, ο τρόπο που συνεργάζονται ο εργαζόμενοι μέσα στις επιχειρήσεις». Όπως εξήγησε είναι σημαντικά διότι έχουν να κάνουν με την αλλαγή νοοτροπίας.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι «το ελληνικό κράτος επανασυστήνεται μ' ένα νέο αξιόπιστο πρόσωπο και αυτό κάνει τη διαφορά. Είναι πρωτοφανές υπουργεία να λειτουργούν συντονισμένα, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους. Και αυτό έχει ιδιαίτερο βάρος, καθώς δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία. Την ευκαιρία, γρήγορα και συντονισμένα, να κάνουμε αλλαγές που θα μας βοηθήσουν την επόμενη μέρα». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι υποστηρίζεται η επιχειρηματικότητα και ότι δημιουργείται κλίμα εμπιστοσύνης, «το οποίο είναι βασική προϋπόθεση και για τις επενδύσεις και για την επιχειρηματικότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Ντιπάρτμεντ: Σύσταση αποφυγής ταξιδιών στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωση του είχε προαναγγείλει ότι η αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των χωρών που θα βρεθούν στην κατηγορία 4.