ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:37:47 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Έως 15 Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων covid για μειωμένα ενοίκια Απριλίου

Η καταβολή των ποσών που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες θα διενεργείται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων που έχει γνωστοποιηθεί στη διαδικτυακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Έως τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση Covid για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ αύριο αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς η αποζημίωση για τα κουρεμένα έως 100% ενοίκια.

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα υποβάλλουν τη δήλωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της αποζημίωσης που θα έχουν εισπράξει για το μήνα Απρίλιο. Επισημαίνεται ότι η  αποζημίωση δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν κατάσχεται και δεν δεσμεύεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Όπως ορίζεται στην απόφαση που υπογράφουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Απόστολος Βεσυρόπουλος:

1. Ειδικά για τον μήνα Απρίλιο 2021 προκαταβάλλεται στους δικαιούχους το ποσό της αποζημίωσης ως εξής:

α. για τα πρόσωπα που κατ' επιταγή νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID 19 δεν εισπράττουν μίσθωμα κατά τον μήνα Απρίλιο 2021:

  • ογδόντα τοις εκατό (80%) του συνολικού μηνιαίου μισθώματος για τα φυσικά πρόσωπα και
  • εξήντα τοις εκατό (60%) του συνολικού μηνιαίου μισθώματος, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,

β) για τα φυσικά πρόσωπα που κατ' επιταγή νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID 19 εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%, ποσό ίσο με το ήμισυ της μείωσης του μηνιαίου μισθώματος.

Η καταβολή των ως άνω ποσών θα διενεργείται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων που έχει γνωστοποιηθεί στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται τα ηλεκτρονικά βιβλία για τις επιχειρήσεις, ποιο το χρονοδιάγραμμα

Το νέο σύστημα θα βάλει τέλος στις πολύπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με την εφορία και θα αποτελέσει ψηφιακό υπερόπλο στα χέρια των ελεγκτικών αρχών
Ενοίκιο, Στεγαστικό δάνειο, ακίνητο, σπίτι, real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς γλιτώνουν οι ιδιοκτήτες τον φόρο για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Ειδικά για το φορολογικό έτος 2020 τα εισοδήματα από ενοίκια που δεν έχουν εισπραχθεί δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα εάν κοινοποιηθεί στον μισθωτή εξώδικη καταγγελία της μίσθωσης ως τις 10 Σεπτεμβρίου.