ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Παράταση χορήγησης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στην ΕΑΣ

Την παράταση χορήγησης αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και πιστοποιητικών ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ στην "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα" προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την παράταση χορήγησης αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και πιστοποιητικών ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ στην "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα" προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, που κατατέθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:

α. Επιτρέπεται για δώδεκα (12) επιπλέον μήνες [από πενήντα τέσσερις (54) σε εξήντα έξι (66) μήνες, αρχής γενομένης από τις 22-12-2016], η χορήγηση στην ανωτέρω εταιρεία, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις και με την κείμενη διαδικασία:

- αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη διευκόλυνση της λειτουργίας και της δραστηριότητας της Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε. καθώς και για τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων πώλησης και μεταβίβασης κυριότητας ή σχετικού προσυμφώνου για τα δύο μνημονευόμενα γήπεδα της εταιρείας,

- πιστοποιητικών Φορολογικής Διοίκησης όπου βεβαιώνεται η καταχώριση των ανωτέρω γηπέδων στις δηλώσεις Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), - αναστολής μέτρων διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε.

β. Για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται να συμψηφιστούν αυτεπαγγέλτως οι πάσης φύσεως επιχορηγήσεις και καταβολές προς την Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε. με οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), ασφαλιστικούς οργανισμούς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ο.τ.α. α' και β' βαθμού).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όσο έχουμε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο θα τον επιστρέφουμε ως μέρισμα

«Προφανώς οι φορείς θα ζητήσουν και άλλες παρεμβάσεις πέρα από αυτές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», διευκρίνισε ο υπουργός και σημείωσε πως, «εδώ είμαστε για να τις αξιολογήσουμε στο μέλλον ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει η χώρα».
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας καταβολής 1ης δόσης ΕΝΦΙΑ

Ο υπουργός δήλωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί η δυνατότητα στον φορολογούμενο να επιλέξει αν επιθυμεί να πληρώσει μόνη της την 1η δόση ή να πληρώσει αργότερα την 1η και τη 2η μαζί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο ΕΣΠΑ ξεκλειδώνει υποδομές μεταφορών και περιφερειακή ανάπτυξη

Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 αναμένεται να ενεργοποιήσει ένα πλέγμα επενδύσεων για την μείωση της χρήσης άνθρακα και την αύξηση χρήσης καθαρών μορφών ενέργειας στις μεταφορές που σήμερα προκαλούν το 25% των συνολικών αεριών του θερμοκηπίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΕ: Τροχοπέδη η αύξηση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία

Η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους δημιουργεί ζημιές στη βιομηχανία και ως εκ τούτου χρειάζονται άμεσες ενέργειες σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως υπογραμμίστηκε σε ημερίδα του ΣΒΕ.