ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
InvestGR, forum

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει το 4ο InvestGR Forum για το 2021

Το 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 Ιουλίου και θα έχει ως κεντρικό του θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προσφέρει την υποστήριξή της στο InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece.

Το 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 Ιουλίου και θα έχει ως κεντρικό του θέμα τις Μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική οικονομία και πώς αυτές θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα Νιόβη Ρίγκου, δήλωσε: «Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη   της χώρας μετά την πανδημία και τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Τα περίπου 31 δισ. ευρώ που θα λάβουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης – επιπλέον των κονδυλίων από τα 

Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά  προγράμματα που περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό της Ένωσης για την περίοδο 2021-2027 -, πρέπει να αποτελέσουν τη μαγιά για το επενδυτικό άλμα της Ελλάδας. Έτσι, και φέτος η Αντιπροσωπεία στηρίζει το InvestGR Forum, καθώς πρόκειται για  μια εκδήλωση-κλειδί, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο, τα τελευταία χρόνια, στο να κερδηθεί το στοίχημα της προσέλκυσης των ξένων επενδύσεων που η χώρα χρειάζεται.»

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, σχολίασε: «Παρά τους καταναγκασμούς και τις αντιξοότητες της περιόδου λόγω της υγειονομικής κρίσης, διατυπώνονται βάσιμες προσδοκίες για σημαντικά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως και από το νέο ΕΣΠΑ. Σε μια τέτοια προοπτική, χαιρετίζουμε τον συμβολισμό της υποστήριξης της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα σε κάθε προσπάθεια διαλόγου για την αναγκαιότητα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, σκοπό που επιδιώκει να υπηρετήσει και το InvestGR Forum». 

Το 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Paolo Gentiloni, Komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζεντιλόνι: Τον Ιούλιο οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ιδιαίτερα προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι χώρες με υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους, καθώς υπήρξε διόγκωσή του λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο.
Vestager, Komision, Evropaiki Epitropi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βεστάγκερ: Η Ελλάδα έχει γίνει ένα πρότυπο ψηφιακής μετάβασης

Η εκτελεστικής αντιπροέδρου και Επιτρόπου Ψηφιακών Τεχνολογιών της ΕΕ, τόνισε ότι η τεχνολογία είναι το κλειδί και το εργαλείο για να αφήσουμε πίσω μας και τα σημάδια της οικονομικής κρίσης».