ΓΔ: 895.9 0.33% Τζίρος: 24.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:09:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γιατί μπλόκαραν οι Θεσμοί την ανακοίνωση της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

Δυσαρέσκεια εξέφρασαν οι Θεσμοί για την απομάκρυνση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και ζήτησαν να παραμείνει ένα μέλος ως μεταβατικό για 3-4 μήνες.

Σε παρέμβαση των δανειστών αποδίδουν στελέχη της αγοράς την καθυστέρηση στις ανακοινώσεις για το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσμοί εμφανίστηκαν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από την απόφαση να ξηλωθεί ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου και ζήτησαν να παραμείνει κάποιο μέλος της σημερινής διοίκησης ως μεταβατικό για το επόμενο τρίμηνο – τετράμηνο. Έτσι, οι ανακοινώσεις, που είχαν προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα αναβλήθηκαν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπερταμείου, θα αποχωρούσαν και τα πέντε μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος Ριχάρδος Λαμπίρης. Θα οριζόταν νέο, επταμελές διοικητικό συμβούλιο με μη εκτελεστικό πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάση Ζηλιασκόπουλο.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε επιλεγεί ο κ. Δημήτρης Πολίτης στέλεχος της Credit Suisse στην Ελβετία ο οποίος στο παρελθόν είχε ανώτατη θέση στην HSBC Ελλάδος. Εντεταλμένος σύμβουλος και υπεύθυνος για τη μονάδα ωρίμανσης έργων που δημιουργείται στο ΤΑΙΠΕΔ τοποθετείται ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συμμετείχε σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο κυβέρνησης και Υπερταμείου ο εντεταλμένος σύμβουλος του τελευταίου Στέφανος Γιουρέλης, καθώς και ένα ακόμα μέλος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Η τοποθέτηση του νέου Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να ξεπαγώσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων το οποίο αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα όχι μόνο λόγω της πανδημίας. Επειδή η διοίκηση ήταν υπ’ ατμόν δεν είχε και πολλά κίνητρα να επιταχύνει διαδικασίες, ενώ ούτε τα κυβερνητικά στελέχη είχαν κίνητρο να στηρίξουν τις επιλογές μιας διοίκησης υπό προθεσμία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΠΑ Υποδομών: Αντίστροφή μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση, ανοίγουν οι προσφορές

Εντός των ημερών αναμένεται να ανοίξουν οι δύο δεσμευτικές προσφορές που έχουν υποβληθεί από την ιταλική Italgas, διαχειρίστρια του δικτύου φυσικού αερίου της Ιταλίας, και την τσέχικη επενδυτική εταιρεία EP Investment Advisors.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μάχη ισχυρών για το λιμάνι Ηρακλείου και το παιχνίδι των παρατάσεων

Στις 17 Σεπτεμβρίου αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η διαδικασία παίρνει χαρακτήρα τεστ για τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Κρίνεται αν θα σταματήσουν οι συνεχείς παρατάσεις σε διαγωνισμούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιμάνια: Κλείνουν οι εκκρεμότητες για Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Προχωρά η διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό και η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής προς το λιμάνι της Καβάλας. Το φθινόπωρο οι προσφορές στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ.