ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο Oliver Steil, CEO της TeamViewer. Πηγή: TeamViewer

Κυρ. Μητσοτάκης: Κόμβος ψηφιακού μετασχηματισμού γίνοντα τα Ιωάννινα

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer, τονίζοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στην υψηλή τεχνολογία.

Επίσκεψη στο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer στην περιοχή των Ιωαννίνων πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους CEO της TeamViewer Oliver Steil, CTO Mike Eissele και τον Philipp Deutscher, VP Engineering ο οποίος είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «η απόφαση της TeamViewer να επενδύσει στην Ελλάδα ως βασικός κόμβος Καινοτομίας και Ανάπτυξης, επιβεβαιώνει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Γινόμαστε γρήγορα σημείο αναφοράς  για ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και λογισμικού στον κόσμο και το έργο που πραγματοποιείται σε αυτό το Κέντρο είναι έργο αιχμής. Σήμερα κατάφερα να γνωρίσω μερικούς από τους εξαιρετικούς μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται εδώ. Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι της περιοχής που τώρα αξιοποιούν τις δυνατότητές τους εδώ στην Ελλάδα, και ταλαντούχοι μηχανικοί που επέλεξαν να έρθουν από το εξωτερικό και να εργαστούν εδώ, λόγω των ευκαιριών που τους προσφέρει τώρα η Ελλάδα. Τα Ιωάννινα επιδιώκουν να γίνουν βασικός πυλώνας της σύγχρονης οικονομίας μας και εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Ο CEO της TeamViewer Oliver Steil δήλωσε: «Η TeamViewer έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικά παγκόσμιο τεχνολογικό παίκτη τα τελευταία χρόνια - εστιάζοντας σε λύσεις για την ψηφιοποίηση ολόκληρης της αλυσίδας αξίας των πελατών σε διάφορους κλάδους. Ωστόσο, ανταγωνιζόμαστε τα πιο έξυπνα ταλέντα στη μηχανική λογισμικού παγκοσμίως. Η περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα φιλοξενεί πολλές τεχνολογικές εταιρείες και πολλούς απόφοιτους πανεπιστημίων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ανάπτυξης λογισμικού. Αυτό καθιστά την πόλη ένα πολύ ελκυστικό μέρος για εμάς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη του κέντρου μας στα Ιωάννινα και ανυπομονούμε να το αναπτύξουμε περαιτέρω στο μέλλον».

Από την ίδρυσή του στις αρχές του 2020, ο αριθμός των μηχανικών λογισμικού στην TeamViewer στα Ιωάννινα αυξήθηκε σε σχεδόν 50. Το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της καινοτομίας στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της TeamViewer. Ως εκ τούτου, η εταιρεία ακολουθεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το κέντρο. Η TeamViewer θα συνεχίσει να προσελκύει πολλά υποσχόμενα ταλέντα και να δημιουργεί επιτυχημένες σταδιοδρομίες μέσα στην ίδια την εταιρία. Προς το παρόν, η TeamViewer σχεδιάζει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό έως και 150 - 200 μηχανικούς τα επόμενα χρόνια.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ιδανική η ευκαιρία για επενδύσεις και άλμα ανάπτυξης

«Τώρα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται εξαιρετικά θετικές» επισήμανε ο πρωθυπουργός.