ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΣΕΒ
Το λογότυπο του ΣΕΒ σε σύγχρονο μπλε φόντο, σημαντικός φορέας της ελληνικής βιομηχανίας.

ΣΕΒ: Έξι προτεραιότητες για διατηρήσιμη ανάπτυξη - Ποιες είναι αυτές

Η συνέλευση θα έχει ως βασικό μήνυμα τη φράση «Επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον», ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή εκδήλωση, όπου θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έξι προτεραιότητες πολιτικής για διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης της χώρας πρόκειται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιουνίου.

Οι προτεραιότητες στις οποίες αναμένεται να αναφερθεί ο κ. Παπαλεξόπουλος είναι:

  1. Να φέρουμε πιο κοντά τις επιχειρήσεις στην κοινωνία, ξεκινώντας από το τι μπορούμε εμείς, οι επιχειρήσεις, να κάνουμε καλύτερα
  2. Να προωθήσουμε τη συλλογική μας ικανότητα σαν κοινωνία και οικονομία να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς
  3. Να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων των εργαζόμενων και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα
  4. Να δουλέψουμε συστηματικά για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας μας, με τρόπο που συνδυάζει βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα
  5. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να επιταχύνουν το ψηφιακό τους μετασχηματισμό
  6. Να δουλέψουμε για μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική, ως βάση για μια πιο ανθεκτική οικονομία με καλύτερες θέσεις εργασίας

Η συνέλευση θα έχει ως βασικό μήνυμα τη φράση «Επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον», ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά τον απολογισμό των δράσεων, στο δεύτερο μέρος της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει το απόγευμα, η ανοικτή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και συζήτηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του CEO της Pfizer κ. Albert Bourla (σε απευθείας σύνδεση) και του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Μετά την κύρια ομιλία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου προς τα μέλη, και σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ θα παρουσιάσουν τις θεματικές προτεραιότητες του Συνδέσμου στα μέλη. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για:

- Βιομηχανική Στρατηγική: Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ

- Εργασιακά, Εκπαίδευση & Δεξιότητες: Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, CHIPITA A.E.

- ESG: Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, MYTILINEOS

- Φορολογικά θέματα: Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

- Καινοτομία: Ο κ. Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος ΔΣ, UPSTREAM A.E.

- Πράσινη Οικονομία: Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

- Διαφορετικότητα, Συμπερίληψη & Ισότητα: Η κυρία Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος, UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε.

- Δράσεις για ΜμΕ: Ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ Μ.Γ. Α.Ε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Κουτσούμπας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σύνταγμα μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και εργατικών κέντρων ενάντια στο νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Οι διαδηλωτές ζητούν την απόσυρσή του και δηλώνουν αλληλεγγύη στους αγρότες που καταφθάνουν στην Αθήνα.
Λογότυπο ΣΕΒ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανία ζητά εκ νέου μέτρα για ενίσχυση ανταγωνιστικότητας

Άμεση στήριξη της βιομηχανίας ζητούν ΣΕΒ και ΣΒΣΕ πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζοντας την ανάγκη μείωσης ενεργειακού κόστους, νέες εξαγωγικές ευκαιρίες και στήριξη των ευρωπαϊκών προϊόντων για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σίριαλ το βιομηχανικό ρεύμα: Από αναβολή σε αναβολή τα μέτρα στήριξης

Τέσσερις μήνες μετά τις εξαγγελίες, η βιομηχανία εξακολουθεί να περιμένει μέτρα για να μειωθεί το κόστος του ρεύματος. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει διαφορετικές λύσεις, όπως το «ιταλικό μοντέλο», το πλαίσιο CISAF και αλλαγές στην αντιστάθμιση CO₂, με στόχο να εγκριθούν από την Κομισιόν.
Λογότυπο ΣΕΒ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BusinessEurope - ΣΕΒ: Παρεμβάσεις για ανταγωνιστικότητα και κόστος ενέργειας

Έκκληση για πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ απευθύνουν οι εργοδοτικοί φορείς μέσω BusinessEurope, ενώ ο ΣΕΒ επαναφέρει το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστους ζητώντας λύσεις τύπου Energy Industrial Reset.
ψηφιακός μετασχηματισμός επιχείρησης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις μένουν πίσω στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Παρά την πρόοδο σε υποδομές και βασικές ψηφιακές λειτουργίες, οι ελληνικές επιχειρήσεις υστερούν στην ουσιαστική αξιοποίηση AI, cloud και data, χάνοντας παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα έναντι της Ευρώπης. Τι προτείνει ο ΣΕΒ.