ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επίσημο γεύμα στον Κινέζο πρόεδρο με συμμετοχή εφοπλιστών

Την ευκαιρία να συζητήσουν τις κινεζικές επενδύσεις στους τομείς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας θα έχουν προσωπικότητες του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού χώρου στο γεύμα που θα παραθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Επίσημο γεύμα θα παραθέσει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στο οποίο, από ελληνικής πλευράς, εκτός από κυβερνητικούς αξιωματούχους θα παρακαθίσουν κυρίως εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Το γεύμα θα παρατεθεί στις 13:00, στον Διόνυσο, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων πρόκειται να βρεθούν ορισμένες από τις συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στη χώρα μας.

Από τις 16 συμφωνίες που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο χωρών, στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού αλλά και σε εκείνον της Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ανάμεσα στις 16 συμφωνίες περιλαμβάνεται και η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για επιτυχή υλοποίηση του Master Plan της COSCO στον Πειραιά, από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και από τον πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου της COSCO Shipping Corporation Limited, Xu Lirong.

Με αυτόν τον τρόπο, δηλώνεται επισήμως η βούληση των δύο πλευρών να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της COSCO στον Λιμένα Πειραιώς, που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα από κινεζικής πλευράς.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου, θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή δέσμης συμβάσεων χρηματοδότησης για την κατασκευή έργων στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία υπογράφεται από ελληνικής πλευράς από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Andrew McDowell τον και διευθυντή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Θανάση Λιάγκο, και από κινεζικής πλευράς από τον πρόεδρο της αναπτυξιακής τράπεζας Εxport-Import Bank of China, Xu Xiaolian.

Η συμφωνία αυτή αφορά στη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της COSCO από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την παροχή εγγυήσεων από την κρατική Εxport-Import Bank of China. Έτσι, εκδηλώνεται με άμεσο θετικό τρόπο η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατ' επέκταση η υποστήριξη της ΕΕ στην εν λόγω επένδυση.

Αναλυτικότερα, από ελληνικής πλευράς θα παρακαθίσουν :

 • Nίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών
 • Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού
 • Στέλιος Πέτσας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
 • Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού
 • Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού
 • Γιώργος Προκοπίου, Εφοπλιστής
 • Μελίνα Τραυλού, εφοπλίστρια
 • Πάνος Λασκαρίδης, εφοπλιστής
 • Μιχάλης Λεμπιδάκης, επιχειρηματίας
 • Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
 • Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, εφοπλιστής
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Αυξάνεται στο 85% το όριο πληρότητας των πλοίων

Ο υπ. Ναυτιλίας τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.
Mitsotakis, Sinodos, Korifis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ανοίγει με ασφάλεια ο τουρισμός, αισιοδοξία για ανάκαμψη

Εφαρμόζουμε το πράσινο πιστοποιητικό πριν από την Ευρώπη, τονίζει ο πρωθυπουργός, θα γίνονται δεκτοί και οι Ρώσοι που έχουν κάνει το Sputnik. Πρόβλεψη για θεαματική βελτίωση επιδημιολογικών δεδομένων σε ένα μήνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Έτοιμη η κυβέρνηση για νέα στήριξη στους εργαζόμενους

«Είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.