Φώτο: ΑΠΕ

Σε Κινέζους επενδυτές στοχεύει ο Μπακογιάννης με το «invest in Athens»

Με συνεχή εξωστρέφεια, σχέδιο και προγραμματισμό μπορεί να αποκομίσει σημαντικά κέρδη η Αθήνα δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Bank of China.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που αναπτύσσονται για την Αθήνα και οι δράσεις που μπορούν άμεσα να αναληφθούν, ώστε αυτές να αξιοποιηθούν και από τις δύο πλευρές συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με τον πρόεδρο της Bank of China, Liu Liange, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως.

Τον πρόεδρο της Bank of China, συνόδευε πολυμελής αντιπροσωπεία τεχνοκρατών και επιχειρηματιών ενώ στη συνάντηση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης.

«Εξαιρετικά χρήσιμη» χαρακτήρισε ο κ. Μπακογιάννης τη συνάντηση , η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου επικεντρώθηκε στον τουρισμό, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την ενέργεια και τον πολιτισμό. Επίσης, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, συμφωνήθηκε τους αμέσως επόμενους μήνες να γίνουν στοχευμένες επισκέψεις δεκάδων Κινέζων Επιχειρηματιών στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος "invest in Athens". Στους επιχειρηματίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά , με συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα, όλες οι επενδυτικές ευκαιρίες που η αξιοποίηση τους θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

«Η πόλη μας με συνεχή εξωστρέφεια, με σχέδιο και προγραμματισμό μπορεί να αποκομίσει σημαντικά κέρδη που θα αλλάξουν την εικόνα της και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών της» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, που την περασμένη βδομάδα, είχε επισκεφτεί την Σαγκάη στο πλαίσιο της έκθεσης China International import-expo 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλακιωτάκης: Κινεζικό ενδιαφέρον για υποδομές, ενέργεια και τουρισμό

Οι επενδύσεις των 620 εκατ. ευρώ της Cosco μπορούν να προχωρήσουν, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος έκανε λόγο ακόμα για κινεζικό ενδιαφέρον σε υποδομές, ενέργεια και τουρισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτυξιακό σχέδιο 5ετίας για τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου Ελλλάδας - Κίνας

Για τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου Ελλλάδας - Κίνας χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο 5-7 ετών δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το κεφάλι του κινέζικου δράκου είναι ο Πειραιάς λέει η Frankfurter Rundschau

Με άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau αναφέρεται στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα που θέλει «να κατακτήσει τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης» όπως σημειώνει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η φέτα στα 100 προστατευόμενα προϊόντα της συμφωνίας ΕΕ - Κίνας

Η φέτα αναμένεται να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας, η οποία προβλέπει την προστασία 100 ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και το αντίστροφο.