ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EAB
Οι εγκαταστάσεις της ΕΑΒ. Πηγή: ΕΑΒ

Προκήρυξη της EAB για πρόσληψη 333 ατόμων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου

Η ΕΑΒ ήδη έχει προχωρήσει σε εξυγίανση και ανασύσταση με σκοπό την ταχύτατη στροφή της σε κερδοφορία, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει το εργατικό δυναμικό της με προσλήψεις.

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τριακοσίων τριάντα τριών (333) ατόμων για την υλοποίηση συμβάσεων έργου που συνάπτονται μεταξύ της εταιρείας και αλλοδαπών εταιρειών ή φορέων συνδεδεμένων με την εθνική άμυνα και ασφάλεια του κράτους, προκήρυξε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Ειδικότερα, η προκήρυξη αφορά στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών της γενικής διεύθυνσης Παραγωγής και της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του εργοστασίου της ΕΑΒ στην Τανάγρα (Σχηματάρι Βοιωτίας).

Η σχετική προκήρυξη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.eab.gr) στις 14 Ιουλίου. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί και θα αναρτηθεί, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοσιεύσεων/αναρτήσεων σύμφωνα με την προκήρυξη, αναφέρεται σχετικά. 

Στο επίκεντρο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τέθηκε η προοπτική ανάπτυξης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πορεία της εταιρείας, ενώ παράλληλα εξετάστηκε η υλοποίηση νέων προγραμμάτων. Η ΕΑΒ ήδη έχει προχωρήσει σε εξυγίανση και ανασύσταση με σκοπό την ταχύτατη στροφή της σε κερδοφορία, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει το εργατικό δυναμικό της με προσλήψεις. Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν προσληφθεί συνολικά 700 νέοι εργαζόμενοι.

Η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην αεροπορική βιομηχανία δίνοντας έμφαση στην Έρευνα και Ανάπτυξη και στο σχεδιασμό νέων προϊόντων. Μεγάλη σημασία δίνει στα προγράμματα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 σε επίπεδο F-16 Viper και των C-130 που αποδίδονται στην Πολεμική Αεροπορία και τα οποία προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Το πρώτο F-16 Viper έχει αναχωρήσει τον Φεβρουάριο για τις ΗΠΑ για δοκιμές και πιστοποίηση, ενώ το πρώτο C-130 έχει παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία.Παράλληλα η ΕΑΒ, στο πλαίσιο της έμφασης που δίνει στα προγράμματα απόδοσης αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία, έχει παραδώσει ήδη 6 Πυροσβεστικά Αεροσκάφη Canadair για την πυροπροστασία της χώρας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανότητα τοπικών lockdown για τους ανεμβολίαστους

Ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ωστόσο πως μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση, ενώ στο Δημόσιο οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών.
Xatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Τα μέτρα στήριξης για τη νέα εποχή στην αγορά εργασίας

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα κι ότι ο στόχος είναι να διευκολύνουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης τον Ιούνιο 2021

To υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κοινοποίησε πως το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2021 είναι θετικό κατά 250.610 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».