ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Παράταση της προθεσμίας για το πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας

Με τις παραπάνω τροποποιήσεις, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν το ως άνω απαραίτητο πιστοποιητικό.

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας για τις επιχειρήσεις που έλαβαν στήριξη στο πλαίσιο της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
 
Παράλληλα, το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας. Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας "myBusinessSupport" της ΑΑΔΕ, ενώ επισημαίνεται ότι η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr.
 
Με τις παραπάνω τροποποιήσεις, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν το ως άνω απαραίτητο πιστοποιητικό, ενώ διευκολύνεται η διαδικασία αναζήτησης και έκδοσής του, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικηγόροι ζητούν απόσυρση διάταξης που πλήττει την προστασία πολιτών από τράπεζες

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων ζητά την απόσυρση ρύθμισης του Υπ. Οικονομικών που αποδυναμώνει το δικαίωμα δικαστικής προστασίας πολιτών απέναντι σε τράπεζες και funds, εξυπηρετώντας μόνο τα δικά τους συμφέροντα.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

39,9 εκατ. ευρώ για νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Εντάχθηκε στο ΕΠΑ 2021-2025 η κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Μεγαλόπολη με προϋπολογισμό 39,9 εκατ. ευρώ. Θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές και θα ενισχύσει τόσο την απασχόληση όσο και την κοινωνική επανένταξη.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Η ισχυρή Περιφέρεια ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε στην Αλεξανδρούπολη τη σημασία της Αν. Μακεδονίας-Θράκης για την ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας τη μείωση ανεργίας, την ενίσχυση του ΔΠΘ και μέτρα στήριξης τοπικών κοινωνιών και επενδύσεων.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δράμα: Στο επίκεντρο σχολεία, χρηματοδοτήσεις και εκκλησιαστικά κειμήλια

Ο Κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο Δράμας και το 4ο Δημοτικό, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναβάθμισης σχολικών υποδομών μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου». Αναφέρθηκε στην επιστροφή εκκλησιαστικών κειμηλίων από Βουλγαρία.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Το τελωνείο Καβάλας μεταφέρεται, ικανοποιούμε αίτημα πολιτών

Ο Υπουργός Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφθηκε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στην Καβάλα, και ανακοίνωσε τη μεταφορά του τελωνείου, αποθήκης και χώρων ελέγχου σε νέο σημείο.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4 εκατ. ευρώ για οδική ασφάλεια στον δήμο Τρίπολης από τον Ν. Παπαθανάση

Εγκρίθηκε έργο 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε δημοτικούς δρόμους της Τρίπολης, στο πλαίσιο του ΕΠΑ 2021-2025, με εργασίες αποκατάστασης και νέα οδοστρώματα σε 26 χλμ., βελτιώνοντας κυκλοφορία και ασφάλεια.