ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athens Investment Forum
Φωτο: Athens Investment Forum

Στις 21 Οκτωβρίου η διεξαγωγή του 4ου Athens Investment Forum

Μείζονα ζητήματα θα συζητηθούν και τη φετινή χρονιά, με κύριους άξονες τις προϋποθέσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται το Athens Investment Forum με κορυφαίους ομιλητές από την πολιτική ηγεσία και τον επιχειρηματικό κόσμο. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της  Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, το: 4th Athens Investment Forum, με θέμα: Ελλάδα 2.0 – Μια Επενδυτική Επανάσταση για την Ελληνική Οικονομία.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Αίθουσα Φάρος, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου, καθώς και των ιστοσελίδων real.gr και enikos.gr.

Μείζονα ζητήματα θα συζητηθούν και τη φετινή χρονιά, με κύριους άξονες τις προϋποθέσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, με οχήματα το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0, και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Θα εξετασθούν, παράλληλα, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι αλλαγές που φέρνει η ψηφιοποίηση στο κράτος και την οικονομία, οι προκλήσεις της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης, ο κρίσιμος ρόλος των τραπεζών στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, αλλά και η νέα γενιά «πράσινων» υποδομών στη «μετά COVID-19» εποχή.

Πιο αναλυτικά, οι θεματικές του Συνεδρίου είναι:
Ανάπτυξη – Επενδύσεις: Οι επενδύσεις ως μοχλός για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη
Ενέργεια  – Ενεργειακή Μετάβαση: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια - προκλήσεις και ευκαιρίες. Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης
Ενέργεια – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Νέες Ενεργειακές Τεχνολογίες – επενδύοντας στην καθαρή ενέργεια του μέλλοντος
Ενέργεια – Ενεργειακές Υποδομές: Απολιγνιτοποίηση και νέες ενεργειακές υποδομές – οι αλλαγές στο ενεργειακό τοπίο
Υποδομές – Κατασκευές: Ο Κατασκευαστικός Κλάδος κλειδί για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Τα νέα έργα και η χρηματοδότησή τους

Digital Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της οικονομίας ως επιταχυντής της ανάπτυξης

Στο Συνέδριο έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, καθώς και ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Real News, Realfm 97.8, Real.gr, Enikos.gr

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Υπόσχεση να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας τα νέα μέτρα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς δήλωσε: «η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον, υπόσχεται να δώσει μία ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: 26 νέα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων ύψους 24,4 εκατ.

Η επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Κρήτης αξιοποιεί τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου και τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε σημαντικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας (γεωργία- κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμός).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείκτης Εταιρικής Ψηφιοποίησης ΕΤΕπ: Η Ελλάδα στη «μεσαία» κατηγορία

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ όσον αφορά στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στους τομείς των κατασκευών, των υπηρεσιών και των υποδομών, αλλά πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ στον κατασκευαστικό τομέα.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟ Greece: Καινοτομία και ανθρώπινο δυναμικό τα «κλειδιά» της ανάκαμψης

Τις επενδύσεις στην καινοτομία, την προσαρμογή του επιχειρηματικού πλάνου αλλά και την επιλογή των κατάλληλων στελεχών, υπογραμμίζει έρευνα του EO Greece, με σκοπό την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μετά τον κορονοϊό.