ΓΔ: 903.25 -0.08% Τζίρος: 75.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athens Investment Forum
Φωτο: Athens Investment Forum

Στις 21 Οκτωβρίου η διεξαγωγή του 4ου Athens Investment Forum

Μείζονα ζητήματα θα συζητηθούν και τη φετινή χρονιά, με κύριους άξονες τις προϋποθέσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται το Athens Investment Forum με κορυφαίους ομιλητές από την πολιτική ηγεσία και τον επιχειρηματικό κόσμο. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της  Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, το: 4th Athens Investment Forum, με θέμα: Ελλάδα 2.0 – Μια Επενδυτική Επανάσταση για την Ελληνική Οικονομία.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Αίθουσα Φάρος, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου, καθώς και των ιστοσελίδων real.gr και enikos.gr.

Μείζονα ζητήματα θα συζητηθούν και τη φετινή χρονιά, με κύριους άξονες τις προϋποθέσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, με οχήματα το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0, και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Θα εξετασθούν, παράλληλα, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι αλλαγές που φέρνει η ψηφιοποίηση στο κράτος και την οικονομία, οι προκλήσεις της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης, ο κρίσιμος ρόλος των τραπεζών στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, αλλά και η νέα γενιά «πράσινων» υποδομών στη «μετά COVID-19» εποχή.

Πιο αναλυτικά, οι θεματικές του Συνεδρίου είναι:
Ανάπτυξη – Επενδύσεις: Οι επενδύσεις ως μοχλός για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη
Ενέργεια  – Ενεργειακή Μετάβαση: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια - προκλήσεις και ευκαιρίες. Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης
Ενέργεια – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Νέες Ενεργειακές Τεχνολογίες – επενδύοντας στην καθαρή ενέργεια του μέλλοντος
Ενέργεια – Ενεργειακές Υποδομές: Απολιγνιτοποίηση και νέες ενεργειακές υποδομές – οι αλλαγές στο ενεργειακό τοπίο
Υποδομές – Κατασκευές: Ο Κατασκευαστικός Κλάδος κλειδί για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Τα νέα έργα και η χρηματοδότησή τους

Digital Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της οικονομίας ως επιταχυντής της ανάπτυξης

Στο Συνέδριο έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, καθώς και ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Real News, Realfm 97.8, Real.gr, Enikos.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eisodhma-income-euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Olympia Forum III: Βιώσιμη ανάπτυξη με λογική, καινοτομία και ταχύτητα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποίησε τους χρηματικούς πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία εν μέσω υγειονομικής κρίσης και διέθεσε συνολικά 117 εκατομμύρια ευρώ για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Η τριπλή «καταιγίδα» αλλάζει τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την έρευνα της EY, το 43% των CEOs καθυστερούν τις προγραμματισμένες επενδύσεις λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και αντιμετωπίζουν επίσης τη συνέχιση ή την επιστροφή των διαταραχών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Προτεραιότητα η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών

«Η κυβέρνηση στηρίζει με ισχυρά κίνητρα την επιχειρηματικότητα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τα Επιμελητήρια είναι πολύτιμοι αρωγοί μας». σημειώνει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία των επιχειρηματιών για την πορεία της οικονομίας

Η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στο α' εξάμηνο του 2022 σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton, με την τάση να παραμένει ανοδική και στο τρίτο τρίμηνο του έτους.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ανθεκτικές και τολμηρές επιχειρήσεις - Το υπόδειγμα των Growth Awards

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Γεώργιος Ζανιάς οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, υπερβαίνοντας δυσκολίες και διαμορφώνοντας, τελικά, συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.