ΓΔ: 1033.02 -0.04% Τζίρος: 89.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzitheodosiou
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Περιοδεία του προέδρου της ΚΕΕΕ στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου

Ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Χατζηθεοδοσίου έγινε στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς πρέπει να κατευθυνθούν μεγαλύτεροι πόροι προς τις επιχειρήσεις.

Τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των διευρυμένων συνελεύσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τους προέδρους τους, τους βουλευτές των περιοχών και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την απόφαση της ΚΕΕΕ να ενισχύσει τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις με 100.000 ευρώ, καθώς και για τις προσπάθειες που θα καταβάλει προκειμένου να ανασυγκροτηθούν οι πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕE, πρέπει να υπάρξουν περισσότερα και μεγαλύτερης διάρκειας μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση, ώστε να στηριχθούν οι πληγέντες μέχρι να επιστρέψει η κανονικότητα και να μην αναγκαστούν να μετατραπούν σε εσωτερικούς μετανάστες, οδηγώντας σε ερημοποίηση τους τόπους τους. Παράλληλα, δεσμεύθηκε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη τα αιτήματά τους.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Χατζηθεοδοσίου έγινε στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς πρέπει να κατευθυνθούν μεγαλύτεροι πόροι προς τις επιχειρήσεις, ενώ εστίασε και στην ανάγκη άμεσης κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος νέων καταστροφών το χειμώνα. «Η ΚΕΕΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πυρόπληκτους. Χρειάζεται ταχύτητα από την Πολιτεία για την εφαρμογή των μέτρων στήριξης, γι' αυτό και επισημαίνουμε την ανάγκη κατάργησης όλων των γραφειοκρατικών κωλυμάτων που συνήθως παρατηρούνται σε ανάλογες περιπτώσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ εξήρε την προσφορά των επιμελητηρίων προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας, τονίζοντας ότι ο επιμελητηριακός θεσμός και οι επιχειρήσεις της χώρας αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Καββαθά, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολιστικού σχεδιασμού ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών αλλά και την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με σκοπό την ουσιαστική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων. Παράλληλα, οι δύο πρόεδροι, αναφερόμενοι ευρύτερα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας εν μέσω της πανδημίας, τόνισαν ότι πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οποία δεν αντέχει άλλα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία της.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση που έγινε στο Επιμελητήριο Ηλείας, στον Πύργο, ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Νικολούτσος, τόνισε την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση, με στόχο και την ενίσχυση των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση της Ηλείας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήσεις έγιναν επίσης από τους βουλευτές του Ν. Ηλείας με τη ΝΔ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κώστα Τζαβάρα, Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον βουλευτή Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό, τον βουλευτή Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση, τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕ και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, καθώς και από μέλη του επιμελητηρίου.

Σε ανάλογη εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Τρίπολη, με τον πρόεδρό του Γιάννη Τρουπή τονίστηκε ότι οι καταστροφές από τις πυρκαγιές επηρεάζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή όλου του νομού και απαιτούνται  άμεσα μέτρα. Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Παπαηλιού, ο βουλευτής Αρκαδίας (ΚΙΝΑΛ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας (ΝΔ) Μίλτος Χρυσομμάλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιμελητηριακού θεσμού.

Η επόμενη επίσκεψη έγινε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. Ο πρόεδρός του Ευάγγελος Ξυγκώρος τόνισε τη σπουδαιότητα των πρωτοβουλιών της ΚΕΕΕ που στοχεύουν στην έμπρακτη στήριξη των πληγέντων. Στη διευρυμένη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Μεσσηνίας με τη ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της περιφέρειας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας.

Σε συνεδρίαση στο Επιμελητήριο Λακωνίας, στο Γύθειο, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Παναρίτης, αναφέρθηκε στις συνέπειες που είχαν για τη Λακωνία και για την τοπική επιχειρηματικότητα οι καταστροφικές πυρκαγιές. Στην εκδήλωση μίλησαν οι βουλευτές Λακωνίας με τη ΝΔ, Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός, ο βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, καθώς και στελέχη της επιμελητηριακής κοινότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

fotia-plhgentes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Αναγκαίο το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πληγείσα Πελοπόννησο

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε, κατά την παρουσία της στις πληγείσες περιοχές, ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη.
EURO, EVRO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία η αύξηση του κατώτατου μισθού 8 -10% υποστηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ

Η έκθεση του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα όπως η πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για να αντιμετωπιστεί το επιπρόσθετο κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
telergasia, Tilergasia, Ergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες θέσεις εργασίας μπορεί να δημιουργήσει η κοινωνική οικονομία

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ αν και η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία δύναται να λειτουργήσει διορθωτικά και να συμβάλει σε μια αρτιότερη αντιστοίχιση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, πρέπει να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια για την αυτορρύθμιση της αγοράς.
kavvathas-estiasi-gsevee
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Καββαθάς: Να στραφούν στα τοπικά προϊόντα οι καταναλωτές

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να καταλάβουν τη σημασία να προτιμούν τα προϊόντα του τόπου τους ενισχύοντας έτσι τις τοπικές επιχειρήσεις που είναι κυρίως μικρές και προσφέρουν θέσεις εργασίας στις περιοχές που βρίσκονται.
digital transformation-texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΕΕ: Ολοκληρώθηκε το επιδοτούμενο πρόγραμμα για τις ψηφιακές δεξιότητες

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, διαβλέποντας το έλλειμα ψηφιακών δεξιοτήτων που υπάρχει στην ελληνική αγορά, υλοποίησε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα αναβάθμισης σχετικών δεξιοτήτων για όλους τους εργαζόμενους.