ΓΔ: 874.76 0.81% Τζίρος: 4.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:03:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
fotia-plhgentes
Φωτο: ΑΠΕ

ΓΣΕΒΕΕ: Αναγκαίο το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πληγείσα Πελοπόννησο

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε, κατά την παρουσία της στις πληγείσες περιοχές, ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη.

Η ανάγκη υλοποίησης οριζόντων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των περιοχών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με έμφαση στην άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τις πληγείσες περιοχές, επισημάνθηκε στις συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στην περιοδεία της στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στόχος της επίσκεψης που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο γενικός γραμματέας Αθανάσιος Νικολόπουλος και το επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Αντώνης Αγγελάκης, στο διάστημα από 27 έως και 29 Αυγούστου, ήταν η συνάντηση με τοπικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάδειξη και καταγραφή των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των περιοχών αυτών καθώς και των ζημιών και ταυτόχρονα η ενημέρωση σχετικά με την υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΓΣΕΒΕΕ στους πληγέντες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην περιοδεία η οποία έγινε από κοινού με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφτηκαν την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, και είχαν επαφές με εκπροσώπους των τοπικών Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών Ομοσπονδιών, αλλά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές των περιοχών αυτών. Κομβικό ρόλο στην ατζέντα των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν είχαν οι επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση τους. Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη υλοποίησης οριζόντων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των περιοχών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν με έμφαση στην ανάγκη άμεσης εκπόνησης και υλοποίησης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τις πληγείσες περιοχές.

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε, κατά την παρουσία της στις πληγείσες περιοχές, ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη για να αντιμετωπιστούν όλες οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές. Να σημειωθεί ότι κατά την περιοδεία, ο κ.κ. Καββαθάς και Νικολόπουλος είχαν συνάντηση και με την ΟΕΒΕ Λακωνίας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της περιοχής και πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν για την επίλυση τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εκλέχτηκε σήμερα νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ

O νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας δήλωσε: «πρώτη μου ενέργεια θα είναι η επίσκεψη μου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ώστε να έχουμε ως Ένωση μία πλήρη εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Να ληφθούν μέτρα και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων δήλωσε ότι σήμερα δεν ακούστηκε κανένα μέτρο για την ενίσχυση των επιχηρήσεων που πλήττονται τόσο από την πανδημία, όσο και από τις ανατιμήσεις.
Seismos, Kriti
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρεμβάσεις ΓΣΕΒΕΕ για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά την αναστολή συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης, καθώς και παραχώρηση δημόσιων σχολικών κτιρίων για χρήση τους από Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
Thalis o Milisios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκαν τα 2α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Ο κ. Αραβώσης, γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ αναφέρθηκε στην οδηγία της Ε.Ε. για την ταξινομία που θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις θα πρέπει να αξιολογούνται και με συγκεκριμένα περιβαλλοντικά κριτήρια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάκριση 8 γερμανικών εταιρειών στα Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Η Γερμανία είχε αναδειχθεί πέρυσι ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για αυτό και η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει φέτος τις γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνέβαλαν διαχρονικά στην ενίσχυση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων.