ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:10:47 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzitheodosiou
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Χατζηθεοδοσίου: Στόχος η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων

Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον τους και κατ΄επέκταση για την πορεία της οικονομίας μας, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Συναντήσεις με πρέσβεις για την τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ξεκίνησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα Ph.D Hamdi Saleh, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με πρέσβεις και από άλλες χώρες. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο με απώτερο στόχο την επέκτασή τους σε όλες τις αραβικές χώρες.

Ο πρέσβης είπε στον πρόεδρο πως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αλλά και ευκαιρίες για το άνοιγμα των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο. Ο Ph.D Hamdi Saleh έκανε ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Χατζηθεοδοσίου να επισκεφτεί τη χώρα του ενώ παράλληλα πρότεινε να πραγματοποιηθεί ελληνική βραδιά επιχειρηματικότητας στο Κάιρο.

Σε δήλωση του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε: «Ξεκινούν από σήμερα επαφές με εκπροσώπους κρατών, με στόχο την αναζήτηση ευκαιριών σε επίπεδο συνεργασίας των επιχειρήσεων μας. Η αρχή έγινε με την Αίγυπτο και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με πρέσβεις και από άλλες χώρες. Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον τους και κατ΄επέκταση για την πορεία της οικονομίας μας. Η ΚΕΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται για την ουσιαστική στήριξη του επιχειρείν και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σε μία εποχή που η τεχνολογία βοηθά να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας, δεν πρέπει να μένουμε εγκλωβισμένοι σε τακτικές του παρελθόντος. Ευκαιρίες υπάρχουν και εμείς θα τις αναζητήσουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Προτάσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, μέσω της πρότασης νομοθετικής ρύθμισης αυτοδίκαιης παράτασης μισθώσεων που κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών, προβάλλει τις θέσεις της Ένωσης.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Η μη εφαρμογή της τηλεργασίας πλήττει τις επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων δήλωσε ότι είναι κρίμα να μπαίνουν τέτοιου είδους οριζόντια μέτρα στη λειτουργία του επιχειρείν και ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει την πολυτέλεια να «μπαίνει στον πάγο».
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Να στηριχθούν ανάλογα οι επιχειρήσεις που πλήττονται

Όταν ανακοινώνονται μέτρα που περιορίζουν τις δυνατότητες λειτουργίας των επιχειρήσεων, θα πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες δράσεις στήριξης, τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
fotia-plhgentes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Αναγκαίο το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πληγείσα Πελοπόννησο

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε, κατά την παρουσία της στις πληγείσες περιοχές, ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εκλέχτηκε σήμερα νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ

O νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας δήλωσε: «πρώτη μου ενέργεια θα είναι η επίσκεψη μου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ώστε να έχουμε ως Ένωση μία πλήρη εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».