ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διάκριση 8 γερμανικών εταιρειών στα Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Η Γερμανία είχε αναδειχθεί πέρυσι ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για αυτό και η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει φέτος τις γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνέβαλαν διαχρονικά στην ενίσχυση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων.

Οκτώ εταιρείες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια συνέβαλαν με τις επενδύσεις και τη δράση τους για τη στήριξη και την ανάπτυξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, διακρίνονται στη φετινή εκδήλωση των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με αφορμή την εκδήλωση για τα 3α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος). Οι οκτώ διακρίσεις αφορούν εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, οι οποίες ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για τη διορατικότητά τους, την καινοτόμα δράση τους, την ταχύτατη ανάπτυξή τους, την εξωστρέφειά τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικά υπεύθυνη παρουσία τους στον επιχειρηματικό στίβο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την εναρμόνισή τους με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί, επίσης, τιμητικό βραβείο σε ανώτατο στέλεχος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την προσφορά του στο ελληνογερμανικό επιχειρείν. Η επιλογή των διακρίσεων προέκυψε έπειτα από την αξιολόγηση ειδικής επιτροπής, στην οποία προέδρευσε ο Διονύσης Χιόνης, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η Γερμανία είχε αναδειχθεί πέρυσι ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για αυτό και η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει φέτος τις γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνέβαλαν διαχρονικά στην ενίσχυση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων. Η φετινή τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί υβριδικά και θα μεταδοθεί και μέσω live streaming, ενώ για τους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID19.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

keee gytheio synedriasi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΕΕ: Επιδιώκουμε ένα σταθερό και ευέλικτο επιχειρηματικό περιβάλλον

Οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στο Γύθειο, ξεκίνησαν με εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου του Επιμελητήριου Λακωνίας, κ. Παναρίτη.
laptop
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεάν 270.000 Ψηφιακά Πιστοποιητικά/Υπογραφές σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις - μέλη των επιμελητηρίων της χώρας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να λάβουν ψηφιακή υπογραφή, τα οποία πρέπει να είναι νόμιμοι εκπρόσωποι της κεφαλαιουχικής επιχείρησης.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ φέρουν θετικό πρόσημο για κοινωνία και επιχειρήσεις

Όπως λέει «Το τρίπτυχο «συνέπεια - συνέχεια - σταθερότητα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις διασφαλίζεται με 21 νέα οικονομικά μέτρα, 12 αλλαγές και ένα πρόγραμμα στέγασης 6 σημείων, που συνολικά κοστολογούνται σε 5,5 δισ. ευρώ».