ΓΔ: 947.09 -0.96% Τζίρος: 23.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:36:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ektheseis
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύει την οικονομία η δυναμική επανεκκίνηση των εκθέσεων

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης DEFEA – Defence Exhibition Athens και με αιχμή του δόρατος την 85η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ο κλάδος των εκθέσεων επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο της οικονομικής πραγματικότητας της χώρας.

Έτοιμος να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες, ώστε να ανακάμψουν την επόμενη ημέρα της πανδημίας, ο εκθεσιακός κλάδος διαχρονικά προσφέρει την ευκαιρία να αναπτυχθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού, φέρνοντας πιο κοντά αγοραστές και πωλητές.

Υπογραμμίζεται ότι το μεγάλο comeback του εκθεσιακού κλάδου πραγματοποιείται με την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που εξασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, σε απολύτως ασφαλή υγειονομικά περιβάλλοντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσβαση στα εκθεσιακά events, βάσει του νέου πρωτοκόλλου, έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή οι νοσήσαντες από COVID. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δυναμικός κλάδος των εκθέσεων πατάει το κουμπί του restart και επιστρέφει με στόχο να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Άλλωστε, παρά την πρόοδο της τεχνολογίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκατασταθεί η ανάγκη για φυσική παρουσία για την προβολή δραστηριοτήτων και προϊόντων των επιχειρήσεων  και πολύ περισσότερο για τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών. Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εμπορικές εκθέσεις αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με επιχειρήσεις από άλλες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό. 

Υπογραμμίζεται ότι, παρά την οικονομική κρίση, ο κλάδος των εκθέσεων συνεχίζει να συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας με σημαντικό κύκλο εργασιών που φτάνει τα 217 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2018). Η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του κλάδου φτάνει στα 71 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας στην απασχόληση της χώρας με 4,4 χιλιάδες ενεργές θέσεις εργασίας. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση αλλά περίμενε περισσότερα το εμπόριο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. ευρώ σε πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση, πως περιμένει να υπάρξει μια «δίκαιη μοιρασιά της ελπίδας και της προοπτικής»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα λόγω εκπτώσεων, πώς θα λειτουργήσουν

Ανοιχτά μέχρι τις 18:00 θα είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Πάνω από τις μισές επιχειρήσεις θα απορροφήσουν τις αυξήσεις

Η κίνηση στο λιανεμπόριο κατά τις γιορτές σε σχέση με το 2020, εμφανίζεται μεικτή, αφού το 33% των επιχειρήσεων κατέγραψε μείωση πωλήσεων, ενώ το 36% κατέγραψε άνοδο και το 31% παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Καφούνης: Ανάγκη για επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπόρικού Συλλόγου Αθηνών, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι κατά την έναρξη των χειμερινών εκτπώσεων οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 50% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.