ΓΔ: 951.15 -0.05% Τζίρος: 19.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΟΑΣΑ: Εντατικοί έλεγχοι – 6.911 πρόστιμα κόπηκαν τον Οκτώβριο

Τέλος στην κατάσταση ανομίας που είχε δημιουργηθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσπαθεί να βάλει ο ΟΑΣΑ, μέσω εντατικών ελέγχων. Μόνο τον Οκτώβριο «κόπηκαν» 6.911 πρόστιμα από ελεγκτές.

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι εισιτηρίων, που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, στα μέσα μαζικής μεταφοράς με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΑ, με στόχο τη πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που δημιουργεί κάθε χρόνο «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με «λαθρεπιβάτες» που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Οκτώβριο υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162, ενώ συνολικά «κόπηκαν» 6.911 πρόστιμα. Σε σχέση με το μήνα Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής καθώς η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί είχε οδηγήσει, τουλάχιστον στην ΟΣΥ, μόνο ένας στους 20 να επικυρώνει εισιτήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 5,5 εκατ. στην Ελλάδα λόγω ΛΑΡΚΟ από το Δικαστήριο της ΕΕ

Αιτία το ότι η χώρα δεν ανέκτησε τις κρατικές ενισχύσεις που είχε χορηγήσει, ενώ το Δικαστήριο της ΕΕ επιβάλλει και χρηματική ποινή ύψους άνω των 4,3 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης στην εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται.