ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Σ. Λιβανός: Στην αναβάθμιση του Έλληνα αλιέα στοχεύει το ΥπΑΑΤ

Ο υπουργός ανέφερε ότι η δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου θα αποτελέσει πηγή ουσιαστικής αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής για τους αλιείς και για τους περίοικους και θα συνδράμει στη δυνατότητα εκμετάλλευσης του παραλιακού μετώπου στο δήμο Καλαμαριάς.

Στο όραμά του να αναβαθμιστεί ο Έλληνας αλιέας στην οικονομική αλυσίδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι συνολικά η αγροτική οικονομία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον 21ο αιώνα, υπό την προϋπόθεση να γίνονται επενδύσεις σε δομές.

Υπογραμμίζεται, ότι ο κ. Λιβανός, στο πλαίσιο των επαφών του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την υλοποίηση της 85ης ΔΕΘ, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Ιωάννη Δαρδαμανέλη, επισφραγίζοντας έτσι τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου στην περιοχή της Νέας Κρήνης του δήμου, ενός έργου που επί 40 χρόνια έμενε στο «συρτάρι».

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα έργο φτάνει τα 40 χρόνια χωρίς να έχει υλοποιηθεί, έχουμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι σε δύο χρόνια θα το έχουμε ολοκληρώσει», τόνισε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι «η δημιουργία του αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα και κακώς δεν προχωρούσε τόσα χρόνια». Σημείωσε, ότι η δημιουργία του θα αποτελέσει πηγή ουσιαστικής αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής για τους αλιείς και για τους περίοικους και θα συνδράμει στη δυνατότητα εκμετάλλευσης του παραλιακού μετώπου στο δήμο Καλαμαριάς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αλιευτικό καταφύγιο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 και υπενθύμισε ότι είναι ύψους 7 εκατ. ευρώ και 100 θέσεων για αλιείς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Η πράσινη ανάπτυξη περιέχει λύση για οικονομία και περιβάλλον

Ο υπουργός τόνισε ότι «η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να στηρίξει την παραμονή των κατοίκων στην ύπαιθρο, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να αναβιώσει στοιχεία της τοπικής παράδοσης, αλλά και να συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για μείωση των ρύπων του μεθανίου

«Η βελτιωμένη διαχείριση των κοπαδιών, η υγεία και η καλή διαβίωση των ζώων και οι νέες τεχνολογίες σίτισης, αποδίδουν ήδη υγιή αποτελέσματα στη μείωση του μεθανίου», δήλωσε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Να συναποφασίσουμε πώς θα επενδύσουμε τους πόρους της νέας ΚΑΠ

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι η ημερίδα στην οποία συμμετείχε γίνεται για «να διαμορφώσουμε μαζί το πλαίσιο που θα επενδύσουμε 22 δισ. από την ΚΑΠ και από το Ταμείο Ανάκαμψης». 
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Προτεραιότητα η δημιουργία ισχυρών συνεταιριστικών σχημάτων

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να δημιουργηθεί ένα φορολογικό πλαίσιο που θα δίνει κίνητρα στους αγρότες να οργανωθούν στους συνεταιρισμούς.