ΓΔ: 1430.77 0.47% Τζίρος: 16.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:29:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φράγμα, Νερό
Φωτο: Shutterstock

ΥπΑΑΤ: Αρδευτικά έργα συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ στα Τρίκαλα

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπόγειων αγωγών μήκους 255 χιλιομέτρων στα αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων και λοιπών δήμων, ενώ η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Λύση στο αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 6.141.187,84 εκατ. ευρώ, δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως γνωστοποίησε το ΥΠΑΑΤ, «η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, μετά από τις οδηγίες του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού κ. Γεωργίου Στύλιου, προχώρησε στην Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης του 1ου υπο-έργου "Κατασκευή Δικτύων 'Αρδευσης Ν. Τρικάλων", της Πράξης με τίτλο "Εξορθολογισμός Λειτουργίας Υφιστάμενων Δικτύων 'Αρδευσης Ν. Τρικάλων", στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020" - Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1 του Π.Α.Α 2014-2020».

Η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, και όπως γνωστοποιήθηκε, η χρηματοδότησή του γίνεται από το μέτρο 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπόγειων αγωγών μήκους 255 χιλιομέτρων στα αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων και ειδικότερα των δήμων:

  • Περιστέρας του Δήμου Καλαμπάκας (πρώην Δήμου Βασιλικής) (Μήκος 6.091 μέτρα)
  • Γόμφων, Παλαιομονάστηρου, Λυγαριάς, Μουριάς, Πηγής και Δροσερού του Δήμου Πύλης (πρώην Δήμου Γόμφων) (Μήκος 102.452 μέτρα)
  • Χρυσαυγής του Δήμου Τρικκαίων (πρώην Δήμου Εστιαιώτιδας) (Μήκος 1.789 μέτρα)
  • Σαρακίνας του Δήμου Καλαμπάκας (Μήκος 15.131 μέτρα)
  • Μεγάλων Καλυβίων του Δήμου Τρικκαίων (πρώην Δήμου Μεγάλων Καλυβίων) (Μήκος 14.970 μέτρα)
  • Κλοκοτού του Δήμου Φαρκαδόνας (πρώην Δήμου Oιχαλίας) (Μήκος 2.263 μέτρα)
  • Πετροπόρου (Παλαιό Γαρδίκι)και Ταξιαρχών του Δήμου Φαρκαδόνας (πρώην Δήμου Πελλιναίων) (Μήκος 10.680 μέτρα)
  • Αγίων Αποστόλων του Δήμου Τρικκαίων (Μήκος 10.948 μέτρα)
  • Διαλεχτού, Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, Μικρού Κεφαλόβρυσου και Μεγάρχης του Δήμου Τρικκαίων (Πρώην Δήμου Φαλώρειας) (Μήκος 79.326 μέτρα)
  • Φαρκαδόνας, Πηνειάδας και Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας (Μήκος 11.580 μέτρα).
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

erga_ydreusi_nero
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωράει το μεγάλο αποχετευτικό έργο της Ανατολικής Αττικής

Πρόκειται για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΥΔΑΠ και τους δήμους της περιοχής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνταγμα – Ίλιον σε 20 λεπτά: Δημοπρατείται η επέκταση της Γραμμής 2 του μετρό

Τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπακογιάννης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην Αθήνα

Στα έργα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, κατασκευή νέων πλατειών, πεζοδρόμων, έργα στο Λυκαβηττό, τον Εθνικό Κήπο, εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού, ολοκλήρωση ψηφιακής μετάβασης.
ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεδίκογλου: Πολλά τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων

H δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και οι θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία είναι τα οφέλη τέτοιας επένδυσης, κατά τον υφυπουργό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Μέσα στο καλοκαίρι ο νέος κανονισμός για τον ΕΛΓΑ

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα πως στέκεται δίπλα στους ανθρώπους του κλάδου, αντιμετωπίζοντας δομικά ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Καστοριά

Σημαντικό έργο για τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταίκούρα. Το δίκτυο αφορά 3.270 στρέμματα και θα δώσει ανάσα στους αγρότες της περιοχής βελτιώνοντας την απόδοση των καλλιεργειών τους.