ΓΔ: 1012.3 0.83% Τζίρος: 33.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thalis o Milisios
Ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ παραδίδει το βραβείο στον κ.Βασίλειο Γούναρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ Φωτο: PALLADIAN COMMUNICATIONS

Ολοκληρώθηκαν τα 2α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Ο κ. Αραβώσης, γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ αναφέρθηκε στην οδηγία της Ε.Ε. για την ταξινομία που θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις θα πρέπει να αξιολογούνται και με συγκεκριμένα περιβαλλοντικά κριτήρια.

Στον χαιρετισμό του στα 2α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος και μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνογερμανικές επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν επιδεικνύουν πολύ υψηλές επιδόσεις και έχουν σημαντική συνεισφορά στη βιώσιμη, κυκλική, ψηφιακή, πράσινη ανάπτυξη και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που αποτελεί έναν πρωτεύοντα στόχο. 

Σημείωσε δε, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για την επίτευξη του κλιματικού στόχου της μείωσης των ρύπων κατά 55% έως το 2030 και να οδηγηθούμε στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Σε αυτό απαιτείται η συνεισφορά όλων μας, κάθε πολίτη, αλλά είναι απαραίτητη και η ανάλογη προσαρμογή του συνόλου των επιχειρήσεων. 

Από την μεριά του, το υπουργείο για αυτούς τους στόχους χρησιμοποιεί δύο οριζόντια εργαλεία, όπως τα χαρακτήρισε. Το πρώτο εργαλείο είναι ο κλιματικός νόμος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προβλέπει, σε συνεχή ετήσια βάση, την παρακολούθηση της δημιουργίας ρύπων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, από συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Έτσι οι τομείς θα μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα για την μείωσή τους.

Και το δεύτερο σημαντικό εργαλείο είναι η δυνατότητα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας στο νέο πρότυπο της κυκλικότητας, δηλαδή οι επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τους πόρους, δηλαδή με μειωμένους πόρους να παράγουν τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες ή και περισσότερα  και να μειώσουν ή εάν είναι εφικτό και να μηδενίσουν τα απόβλητα σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Όπως τόνισε, οι ελληνογερμανικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στα 2α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» 2020 μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και σε αυτό.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην οδηγία της Ε.Ε. για την ταξινομία που θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις θα πρέπει να αξιολογούνται και με συγκεκριμένα περιβαλλοντικά κριτήρια, θα έχουν δηλαδή και περιβαλλοντική πλευρά. Και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις βραβευθείσες εταιρείες που συνεισφέρουν και προς αυτή την κατεύθυνση. 

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή απονομής των 2ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» 2020, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την PALLADIAN COMMUNICATIONS και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Ενώ, βραβεύθηκαν ελληνογερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για τη διορατικότητά τους, την καινοτόμα δράση τους, την πρωτοπορία τους, την ταχύτατη ανάπτυξή τους, την εξωστρέφειά τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικά υπεύθυνη παρουσία τους στον επιχειρηματικό στίβο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την εναρμόνισή τους με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Τριπλάσιες οι συστάσεις επιχειρήσεων το 2022, σε σχέση με τις διαγραφές

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία όσον αφορά την έναρξη επιχειρήσεων υπό την μορφή Α.Ε., από 589 το 2021 έφτασαν σε 771 το 2022.
laptop
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεάν 270.000 Ψηφιακά Πιστοποιητικά/Υπογραφές σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις - μέλη των επιμελητηρίων της χώρας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να λάβουν ψηφιακή υπογραφή, τα οποία πρέπει να είναι νόμιμοι εκπρόσωποι της κεφαλαιουχικής επιχείρησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του ΕΒΕΑ

Η κα Κουνενάκη Εφραιμόγλου αποτελεί την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ, αναφέροντας πως θα επικεντρωθεί στην σταθερή αύξηση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει το επιμελητήριο στα μέλη του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Προτάσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, μέσω της πρότασης νομοθετικής ρύθμισης αυτοδίκαιης παράτασης μισθώσεων που κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών, προβάλλει τις θέσεις της Ένωσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Προσκαλεί τις καινοτόμες ΜμΕ για ένταξη σε πρόγραμμα επιτάχυνσης

Οι επιλεγμένες ΜμΕ θα περάσουν από ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που υποστηρίζεται από δύο σημαντικούς θεσμούς: την αγορά αγγέλων και τη μεταφορά τεχνολογίας σε διακρατικό επίπεδο.