ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Υπ. Οικονομικών: Καταβολή άνω των 3,9 εκατ. στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ σε διάστημα 32 ημερών από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν διατεθεί άνω των 28,5 εκατ. ευρώ σε 5.768 δικαιούχους.

Ποσό συνολικού ύψους 3.946.104,78 ευρώ πιστώνεται σήμερα σε 717 δικαιούχους (μοναδιαίοι ΑΦΜ) της Κρατικής Αρωγής, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, στο πλαίσιο της 8ης καταβολής των αποζημιώσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 314 δικαιούχων, ποσό 1.503.862,15 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 237 δικαιούχων, ποσό 634.242,63 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 426 δικαιούχων, ποσό 1.808.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, μέσα σε 32 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 28.573.239,47 ευρώ στους πρώτους 5.768 πολίτες (μοναδιαίοι ΑΦΜ) που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέο πακέτο στήριξης υπέρ των ευάλωτων νοικοκυριών

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου, επισημαίνουν ότι το νέο πακέτο παροχών θα στοχεύσει να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από το κύμα της ακρίβειας για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί περισσότερο.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, υπερβαίνει τις προσδοκίες

Σε εκδήλωση του Economist, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε την ισχυρή ανάπτυξη που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές. Υπογράμμισε το γεγονός ότι η Κομισιόν αναμένει την περίοδο 2022-2024 η Ελλάδα να είναι πρώτη στην προσέλκυση επενδύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει πρόεδρος ο Αλ. Κωστόπουλος στον Σύνδεσμο Οικονομικών Διευθυντών

Μετά τις αρχαιρεσίες στον ΣΕΟΔΙ επανεξελέγη πρόεδρος του συνδέσμου ο κ. Αλ. Κωστόπουλος. Ο ΣΕΟΔΙ είναι ένας επιστημονικός και επαγγελματικός οργανισμός με στόχο την αναβάθμιση του οικονομικού management στη χώρα μας
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόσθετες παρεμβάσεις άφησε ο Χ. Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ωστόσο πως δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.