ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προχωρά η κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη

Ο σχεδιασμός της HENGAS προβλέπει την κάλυψη του 100% της πόλης της Μεγαλόπολης από το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

Στο τέλος του φθινοπώρου θα μπορεί να τροφοδοτηθεί με αέριο σημαντικό μέρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης, αναφέρει η εταρεία HENGAS, που έχει αναλάβει την κατασκευή των δικτύων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, έχουν κατασκευαστεί 1,8 χιλιόμετρα δικτύου μέσης πίεσης, 6 χλμ δικτύου χαμηλής πίεσης και 250 παροχές για την τροφοδότηση 500 τελικών καταναλωτών.

Προσθέτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση πρόσκλησης στο ΕΣΠΑ για την επιδότηση του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης και κατασκευής των εσωτερικών εγκαταστάσεων που προβλεπόταν στις πρόνοιες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης στη Μεγαλόπολη. Μέσω της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο σχεδιασμός της HENGAS προβλέπει την κάλυψη του 100% της πόλης της Μεγαλόπολης από το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της HENGAS, για την Τρίπολη, την Κόρινθο και τη Μεγαλόπολη φθάνει στα 30 εκατ. ευρώ. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εκκινήσει η κατασκευή του δικτύου διανομής στην Τρίπολη, ενώ ολοκληρώνονται οι τελευταίες διεργασίες για να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί και για την πόλη της Κορίνθου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου οι τιμές φυσικού αερίου

Τα σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου που έχουν δημιουργηθεί σε συνδυασμό με τον καλό καιρό που επικρατεί έχουν οδηγήσει τις τιμές του φυσικού αερίου να κυμαίνονται πέριξ των 72 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Ypourgeio Perivallontos kai Energeias, Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλάσιες επιδοτήσεις τον Ιανουάριο: Πόσο θα πληρώσουμε για το ρεύμα

Εκτινάσσονται στα 840 εκατ. οι δαπάνες για επιδοτήσεις μετά τις μεγάλες αυξήσεις τιμών. Με την επιδότηση, η χρέωση στο βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ πέφτει χαμηλότερα από 16 λεπτά/κιλοβατώρα.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Δικλείδα ασφαλείας για την ΕΕ το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τονίζει πως ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς, που αποτελεί πρόταση που υποβλήθηκε από την Ελλάδα πριν από 9 μήνες, στέλνει ένα σαφές διπλό μήνυμα, τόσο στο «εσωτερικό» της ΕΕ, όσο και στις αγορές.