ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έρχονται μειώσεις έως 65% στην υψηλή κατανάλωση ρεύματος

Το νέο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ διορθώνει τις αδικίες και φέρνει μειώσεις σε όσους έχουν υψηλή κατανάλωση. Παράλληλα, βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.

Μειώσεις και καλύτερες υπηρεσίες φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Σε συνέντευξή του ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως το νέο νομοσχέδιο φέρνει μειώσεις από 30% έως 65% στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους έχουν πολύ υψηλή κατανάλωση.


Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου «να διορθωθεί η αδικία, που είχε γίνει το 2018, όσων είχαν πάνω από 1600 κιλοβατώρες και καλούνταν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά». Η μείωση αυτή, εξήγησε ο υπουργός, αφορά κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα.

Σχετικά με τις χαμηλές καταναλώσεις, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές. Όσον αφορά τις αλλαγές στη ΔΕΗ, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι με τη νέα αυτή διάταξη για την κατάργηση της μονιμότητας ο καταναλωτής θα δει μειώσεις και καλύτερες υπηρεσίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: «Καταφέραμε να αποφύγουμε τη χρεωκοπία»

Τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ αλλά και την έκθεση του ορκωτού λογιστή που, όπως τονίζει, «αίρει κάθε αβεβαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας», σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Φράγμα, Λίμνη Πλαστήρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά ολοκλήρωσης το «στοιχειωμένο» υδροηλεκτρικό στη Μεσοχώρα

Την πρόοδο των εργασιών για την ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας Τρικάλων της ΔΕΗ επιβλέπει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ποια η ιστορία του έργου που μετράει πάνω από τρεις δεκαετίες.