ΓΔ: 1009.4 0.54% Τζίρος: 17.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:13:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Oikonomia, Economy, Ellada
Φωτο: Shutterstock

Οι Χρ. Πισσαρίδης και Μ. Σχοινάς στο συνέδριο ΙΟΒΕ - Κομισιόν

Σήμερα στις 15:00 ξεκινά η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, στο οποίο αναλύεται ο τρόπος μέσω του οποίου το «Σχέδιο Ελλάδα 2.0» μπορεί να αλλάξει πλήρως την ελληνική οικονομία.

Συνεχίζεται σήμερα το διήμερο συνέδριο που διοργανώνουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών - ΙΟΒΕ με τίτλο: «Ελλάδα & Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Πώς το Σχέδιο “Ελλάδα 2.0» μπορεί να μετατρέψει την κρίση πανδημίας σε ευκαιρία;». 

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, που είναι διαδικτυακό και μεταδίδεται στο YouTube, ξεκινούν στις 15.00. Στην εναρκτήρια συζήτηση συμμετέχουν ο Kαθηγητής και κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Οικονομικών, Χριστόφορος Πισσαρίδης, και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Στα ειδικότερα τραπέζια συζήτησης, θα μιλήσουν Yπουργοί και άλλοι σημαντικοί διαμορφωτές της οικονομικής πολιτικής, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του συνεδρίου, καθώς και ένας απολογισμός της πρώτης ημέρας. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ελεύθερα το συνέδριο εδώ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Recovery Fund, Tameio Anakampsis, EU, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να αλλάξει πλήρως την ελληνική οικονομία

Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ελληνική οικονομία με το Ταμείο Ανάκαμψης, βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου που συνδιοργάνωσε το ΙΟΒΕ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Καθοριστικό το Ταμείο Ανάκαμψης για τον μετασχηματισμό της οικονομίας

Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Α. Πατέλης δήλωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να διαχειριστεί το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και ότι μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2026 θα έχει ενισχυθεί η ελληνική οικονομία.
pissaridis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Πισσαρίδης: Βελτίωση της παραγωγικότητας το κλειδί για την οικονομία

Η Ελλάδα οφείλει να κερδίσει ορισμένες χρόνιες παθογένειες, τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Σχοινάς, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι αυτό θα επιτευχθεί.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Ενισχύεται η δυνατότητα να προχωρήσουν ταχύτερα οι επενδύσεις

Η Ελλάδα έλαβε σήμερα τη δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Οι πόροι που έχουν εισρεύσει στη χώρα μας από αυτό το Ταμείο υπερβαίνουν συνολικά τα 11 δισ. ευρώ.