ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
attica bank-tmede
Φώτο: Attica Bank

Η Attica Bank στο πλευρό των επαγγελματιών του τεχνικού κόσμου

Η Attica Bank χορηγεί νέα δάνεια κεφαλαίου κίνησης προς τους Έλληνες μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές για την εκτέλεση συμβασιοποιημένων έργων ή και μελετών δημοσίου συμφέροντος.

Η πανδημία έχει αφήσει το αποτύπωμά της σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο κατασκευαστικός και μελετητικός κλάδος. Σε μία προσπάθεια συνεχούς στήριξης της συνολικής ανάπτυξης της χώρας, η Attica Bank συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB).

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την τόνωση και ανάπτυξη των τεχνικών επιχειρήσεων, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε άμεσα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ).

Ο ρόλος της Attica Bank

Πιστή στον στρατηγικό της προσανατολισμό, σύμφωνα με τον οποίο η Attica Bank φιλοδοξεί να αποτελεί την Τράπεζα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, χορηγεί νέα δάνεια κεφαλαίου κίνησης προς τους Έλληνες μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές για την εκτέλεση συμβασιοποιημένων έργων ή/και μελετών δημοσίου συμφέροντος.

Τα δάνεια αυτά έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • ύψος δανείου: μέχρι €200.000
  • ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους, λόγω της παρεχόμενης εγγύησης του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» σε ποσοστό 80%
  • διάρκεια δανείων έως τα 5 έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος
  • δυνατότητα επιχορήγησης της προμήθειας εγγύησης, ως πρόσθετο στοιχείο μείωσης του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι «η εγγύηση παρέχεται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ της ΕΑΤ, που συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το ΤΜΕΔΕ». Διαχειριστής του Ταμείου είναι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB).

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα

Αν ανήκετε στους ενδιαφερόμενους των σχετικών κλάδων, μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.ependyseis.gr, επιλέγοντας την Attica Bank ως την Τράπεζα από την οποία επιθυμείτε να χρηματοδοτηθείτε.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, μπορείτε να βρείτε μέσω της ιστοσελίδας www.atticabank.gr, των καταστημάτων της Attica Bank και της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών, καλώντας στο 210 3669000.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς από την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΤΜΕΔΕ που θα παρέχει προς τις τράπεζες εγγύηση για το 80% του δανείου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένες οι χορηγήσεις δανείων προς επιχειρήσεις και τον Αύγουστο

Η μείωση της χρηματοδότησης αποδίδεται και στην αρκετά χαμηλή ζήτηση εκ μέρους των επιχειρήσεων, οι οποίες, άλλωστε, διαθέτουν υψηλή ρευστότητα λόγω και των κεφαλαίων από τα κρατικά προγράμματα στήριξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτέχνες: Χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό το 85% των μικρομεσαίων

Το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας σημειώνει πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη στήριξης μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας και βλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης ως την τελευταία ευκαιρία για διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: Αναστέλλονται για 6 μήνες οι δανειακές υποχρεώσεις των πληγέντων

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, εκτός από τα μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν και την προληπτική θωράκιση της χώρας απέναντι στις πυρκαγιές.