ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 11,1 δισ. υποχώρησε το ταμειακό έλλειμμα στο εννεάμηνο

Όπώς αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος το πρωτογενές έλλειμμα στο ίδιο διάστημα έφθασε στα 5,71 δισ. ευρώ, λόγω της σημαντικής αύξησης των κρατικών δαπανών.

Στα 11.148 εκατ. ευρώ διαμορφώθηεκ το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, έναντι ελλείμματος 12.860 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΤτΕ κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 33.079 εκατ. ευρώ, από 30.312 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 45.296 εκατ. ευρώ, από 41.332 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τρίτη και 13 με αγρότες, το πάρτι στις τράπεζες και η τρίτη θητεία Στουρνάρα

Η μικρή έκπληξη στο μήνυμα Στουρνάρα στο προσωπικό της ΤτΕ, Τρίτη και 13 το κρίσιμο ραντεβού με αγρότες, ο πολιτικός σεισμός στην Κύπρο, το άλμα των τραπεζικών μετοχών, το deal Ξηρουχάκη στην Τειρεσίας και ρήξη Δένδια - στρατιωτικών.
Νομίσματα, χαρτονομίσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επιστροφή των καταθέσεων: +43,7 δισ. έφερε η ανάπτυξη της οικονομίας

Η ανάπτυξη της οικονομίας «φούσκωσε» τα ταμεία των τραπεζών το διάστημα 2020-2025 με καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα που ξεπερνούν τα 43 δισ. ευρώ. Η πτώση επιτοκίων ωθεί τους Έλληνες σε αμοιβαία κεφάλαια και νέες επιλογές.
Ομόλογα και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Οι 18 βασικοί διαπραγματευτές για τα ομόλογα για το νέο έτος

Με κοινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ορίστηκαν οι 18 βασικοί διαπραγματευτές για την αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου για το νέο έτος