ΓΔ: 1474.62 -0.45% Τζίρος: 26.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio-katastimata-click inside-click away
Φώτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Οι έμποροι ζητούν να δημοσιευτούν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο

Με επιστολή τους οι έμποροι τονίζουν πως είναι επιτακτική η άμεση ενημέρωση του κλάδου για τις υποχρεώσεις των καταστημάτων αλλιώς θα είναι ανέφικτη η επιβολή των μέτρων από αύριο Σάββατο.

Με αφορμή την καθυστέρηση της εξειδίκευσης των νέων μέτρων που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς από αύριο Σάββατο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή προς τον Γ. Γραμματέα Εμπορίου, ζητώντας την ταχύτατη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα νέα μέτρα λειτουργίας του λιανεμπορίου, σημειώνοντας πως αλλιώς θα είναι ανέφικτη η επιβολή των νεών μέτρων από αύριο Σάββατο.

Οι έμποροι τονίζουν πως «δεν είναι δυνατόν λίγες ώρες πριν το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων, να μην γνωρίζουμε τις ακριβείς υποχρεώσεις μας, οι οποίες σε περίπτωση μη τήρησης θα επιφέρουν και πρόστιμα που θα διακινδυνεύσουν τη βιωσιμότητα ενός κλάδου που έχει υποφέρει αλλά και έχει στηρίξει την κοινωνία στο πρόσφατο δύσκολο διάστημα». Σημειώνουν πως είναι επιτακτική η άμεση ενημέρωση του κλάδου, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει την προσπάθεια για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για τη λειτουργία της αγοράς, σεβόμενος όπως πάντα την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα επιτρέποντας την εύρυθμη λειτουργία της.
 
Αναλυτικά η επιστολή:
 
Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
 
Σας ενημερώνουμε ότι η εξαγγελία των πρόσφατων μέτρων που αφορούν το λιανεμπόριο έχει αναστατώσει τον εμπορικό κόσμο, εν μέσω εκπτωτικής περιόδου και όλοι αναμένουν με αγωνία την Κοινή Υπουργική Απόφαση "Έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας".
 
Αξιότιμε κύριε γενικέ, προκειμένου να  προετοιμαστεί κατάλληλα η λειτουργία των καταστημάτων, κρίνεται απαραίτητο να δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατόν η απόφαση που θα αναφέρεται λεπτομερώς στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν επιχειρήσεις και καταναλωτές, αλλιώς είναι ανέφικτο να εφαρμοστούν τα μέτρα από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, περισσότεροι από έξι στους δέκα εμπόρους εκφράζουν την προσδοκία ότι οι πωλήσεις τους θα αυξηθούν το επόμενο εξάμηνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Καφούνης: Ανάγκη για επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπόρικού Συλλόγου Αθηνών, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι κατά την έναρξη των χειμερινών εκτπώσεων οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 50% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.