ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΑΠΕ

Δηλώσεις Γεωργιάδη για φόρους, προστασία α' κατοικίας και Αναπτυξιακό

Τι είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την μείωση φόρων, την διαδικασία προστασίας της πρώτης κατοικίας και την επιτάχυνση των επενδύσεων.

Τι είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την μείωση φόρων, την διαδικασία προστασίας της πρώτης κατοικίας και την επιτάχυνση των επενδύσεων.

Για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης όσον αφορά τη μείωση των φόρων:

«Ο Αύγουστος του 2019 υπήρξε ο καλύτερος όλων των εποχών όσον αφορά τα έσοδα του κράτους, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας. Εάν η καλή πορεία των εσόδων συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες του 2019, τότε θα έχουμε, όχι μόνο επίτευξη του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο φετινό προϋπολογισμό, η οποία ήταν ερωτηματικό τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά υπέρβασή του. Σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε νέο κύκλο φορολογικών ελαφρύνσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τους φόρους γρηγορότερα αλλά πάντοτε νοικοκυρεμένα, όσο επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά».

Για την διαδικασία προστασίας 1ης κατοικίας:

«Αφ’ ότου εκδώσαμε την ΚΥΑ για να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία από την διαδικασία για την προστασία της 1ης κατοικίας, έχουν τριπλασιασθεί οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και πενταπλασιασθεί ο αριθμός αυτών που οι αιτήσεις εγκρίνονται. Πλέον όλες οι τράπεζες έχουν εκπαιδευμένο υπάλληλο σε κάθε κατάστημα για να βοηθά δωρεάν τους συμπολίτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου να υποβάλλουν αίτηση. Απευθύνω έκκληση σε όλους να σπεύσουν και να μην το αφήσουν για το τέλος Δεκεμβρίου».

Για τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπει το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο σε δημοσίους υπαλλήλους όταν καθυστερούν επενδύσεις;

«Με το Νομοσχέδιο δεν επηρεάζεται η ανεξαρτησία της άποψης  του δημοσίου υπαλλήλου. Όταν, όμως, έχει μπροστά του ένα αίτημα, το οποίο εκ του νόμου έχει συγκεκριμένη προθεσμία, είναι υποχρεωμένος την όποια άποψη έχει, να την εκφράσει εντός της προθεσμίας».

Για την κινητροδότηση της πλήρους απασχόλησης:

«Στο Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο προβλέπονται δύο κίνητρα για την ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης, που είναι στόχος της Κυβέρνησης: Αυξάνεται κατά 12% το κόστος της υπερωρίας στη μερική απασχόληση ώστε ο εργοδότης να προτιμά να προσλαμβάνει εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση. Επίσης, σε περίπτωση που εντοπισθεί – και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί - επιχείρηση με αδήλωτο εργαζόμενο, θα της επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ. Αν, όμως, ο εργοδότης προσλάβει επί τόπου τον εργαζόμενο για 12 μήνες κατ’ ελάχιστον, το πρόστιμο θα μειώνεται στις 2.000 ευρώ, άρα θα έχει όφελος 8.500 ευρώ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis georgiadis delhpi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Επικεντρωμένη στο ελληνικό επιχειρείν και η νέα μας τετραετία

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μια χώρα που έχει σημασία να έχει κυβέρνηση σταθερή, φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική, μιλώντας στους Δελφούς.
Lampada-Pasxa-Kalathi-Nonou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από σήμερα μέχρι 15 Απριλίου, το «καλάθι του νονού» στα καταστήματα

Από την επόμενη Τρίτη 4 Απριλίου έρχεται στα σούπερ μάρκετ και το «καλάθι του Πάσχα» που θα περιέχει αρνί, τσουρέκια και άλλα πασχαλινά προϊόντα, που θα είναι παράλληλα με το «καλάθι του νοικοκυριού».