ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Φωτο: Shutterstock

ΤτΕ: Γενικοί Διευθυντές οι Σπυρίδων Παντελιάς και Γεώργιος Πάσχας

Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος τα δύο νέα στελέχη «είναι καταξιωμένα, με μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία σε επιτελικές θέσεις, καθώς και συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες στα αντικείμενα που τους ανατέθηκαν».

Στο πλαίσιο του έργου της Διοικητικής Αναδιοργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος με την επωνυμία «Μέλλον», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, εγκρίθηκαν από το Γενικό της Συμβούλιο και υλοποιούνται οργανωτικές μεταβολές, με στόχο την αναμόρφωση του οργανωτικού προτύπου τη Τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η θεσμοθέτηση δύο θέσεων Γενικών Διευθυντών με εκτελεστικές αρμοδιότητες και με πρωταρχικό σκοπό την υποστήριξη του έργου της Διοίκησης της Τράπεζας:

  • Γενικού Διευθυντή Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης με αντικείμενο την προληπτική εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στη θέση τοποθετήθηκε ο Διευθυντής κ. Σπυρίδων Παντελιάς.
  • Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών με αντικείμενο την εφαρμογή στρατηγικών για την αποτελεσματική λειτουργία της Τράπεζας και την περαιτέρω βελτιστοποίηση των παρεχόμενων «οριζόντιων» υπηρεσιών της (Chief Operating Officer - COO). Στη θέση τοποθετήθηκε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Πάσχας.

Οι ανωτέρω, παράλληλα με τα ως άνω καθήκοντά τους, θα ασκούν προσωρινά και καθήκοντα Διευθυντή των Διευθύνσεων Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών, αντίστοιχα. Οι δύο Γενικοί Διευθυντές είναι καταξιωμένα στελέχη, με μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία σε επιτελικές θέσεις, καθώς και συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες στα αντικείμενα που τους ανατέθηκαν. Εκτιμάται ότι η τοποθέτησή τους θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση των υπόλοιπων εγκεκριμένων από το Γενικό Συμβούλιο μεταβολών και στην ταχύτερη ομογενοποίηση των λειτουργιών των Διευθύνσεων και Μονάδων που εντάχθηκαν στην αρμοδιότητά τους.

Οι παραπάνω ουσιώδεις παρεμβάσεις αποτελούν τις πρώτες από μία σειρά οργανωτικών μεταβολών, οι οποίες θα ανακοινώνονται σταδιακά κατά την υλοποίησή τους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για αξιολόγηση Α πριν το 2030

Η βελτίωση των θεσμών και ταχύτερες δικαστικές διαδικασίες είναι βασικές για να πετύχει η Ελλάδα πιστοληπτική αξιολόγηση κατηγορίας Α πριν το 2030, τονίζει ο Γ. Στουρνάρας, σημειώνοντας πρόοδο στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Στουρνάρα για επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον Γ. Στουρνάρα για τις επενδύσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και νέα μέτρα για ΜμΕ σε εξωστρέφεια, κοινωνική επιχειρηματικότητα και τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Νέα άνοδος επιτοκίων - Αυξημένος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

Άνοδος του πληθωρισμού στο 5,1% σημειώθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, πυροδοτώντας φόβους για νέες αυξήσεις επιτοκίων στην ευρωζώνη, καθώς οι αγορές θεωρούν πιθανότερες περαιτέρω παρεμβάσεις της ΕΚΤ έως το 2027.
Γιάννης Στουρνάρας συνέδριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η Ελλάδα παράδειγμα ανάκαμψης με ισχυρή ανάπτυξη και τουρισμό

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 2%, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, με τον Γιάννη Στουρνάρα να επισημαίνει τη συμβολή των επενδύσεων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Επιδιώκουμε επενδυτική βαθμίδα «Α» πριν το 2030

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει πως στόχος είναι η Ελλάδα να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα "Α" πριν το 2030, ενώ χαρακτήρισε σωστή την πρόωρη αποπληρωμή 2,5 δισ. ευρώ δημόσιου χρέους.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η Αθήνα πρωταγωνιστής της οικονομίας με υψηλό κόστος

Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Αθήνας στην οικονομία, τονίζοντας τη συμβολή της Αττικής στο ΑΕΠ, τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, αλλά και την ενίσχυση του τουρισμού και των υπηρεσιών στην πρωτεύουσα.