ΓΔ: 865.09 -0.22% Τζίρος: 13.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΤτΕ: Γενικοί Διευθυντές οι Σπυρίδων Παντελιάς και Γεώργιος Πάσχας

Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος τα δύο νέα στελέχη «είναι καταξιωμένα, με μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία σε επιτελικές θέσεις, καθώς και συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες στα αντικείμενα που τους ανατέθηκαν».

Στο πλαίσιο του έργου της Διοικητικής Αναδιοργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος με την επωνυμία «Μέλλον», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, εγκρίθηκαν από το Γενικό της Συμβούλιο και υλοποιούνται οργανωτικές μεταβολές, με στόχο την αναμόρφωση του οργανωτικού προτύπου τη Τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η θεσμοθέτηση δύο θέσεων Γενικών Διευθυντών με εκτελεστικές αρμοδιότητες και με πρωταρχικό σκοπό την υποστήριξη του έργου της Διοίκησης της Τράπεζας:

  • Γενικού Διευθυντή Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης με αντικείμενο την προληπτική εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στη θέση τοποθετήθηκε ο Διευθυντής κ. Σπυρίδων Παντελιάς.
  • Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών με αντικείμενο την εφαρμογή στρατηγικών για την αποτελεσματική λειτουργία της Τράπεζας και την περαιτέρω βελτιστοποίηση των παρεχόμενων «οριζόντιων» υπηρεσιών της (Chief Operating Officer - COO). Στη θέση τοποθετήθηκε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Πάσχας.

Οι ανωτέρω, παράλληλα με τα ως άνω καθήκοντά τους, θα ασκούν προσωρινά και καθήκοντα Διευθυντή των Διευθύνσεων Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών, αντίστοιχα. Οι δύο Γενικοί Διευθυντές είναι καταξιωμένα στελέχη, με μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία σε επιτελικές θέσεις, καθώς και συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες στα αντικείμενα που τους ανατέθηκαν. Εκτιμάται ότι η τοποθέτησή τους θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση των υπόλοιπων εγκεκριμένων από το Γενικό Συμβούλιο μεταβολών και στην ταχύτερη ομογενοποίηση των λειτουργιών των Διευθύνσεων και Μονάδων που εντάχθηκαν στην αρμοδιότητά τους.

Οι παραπάνω ουσιώδεις παρεμβάσεις αποτελούν τις πρώτες από μία σειρά οργανωτικών μεταβολών, οι οποίες θα ανακοινώνονται σταδιακά κατά την υλοποίησή τους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλή η συγκέντρωση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά σύμφωνα με την ΤτΕ

Ο υψηλότερος βαθμός συγκέντρωσης εντοπίζεται στις επιχειρήσεις που ασκούν εργασίες ασφαλίσεων ζωής και στις επιχειρήσεις που ασκούν ταυτοχρόνως ασφαλίσεις ζωής και κατά ζημιών.
Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Να μετατραπεί σε μόνιμο μηχανισμό το Ταμείο Ανάκαμψης

Μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να γίνονται μόνο όποτε προκύπτουν κρίσεις, είναι ανάγκη να προωθηθούν θεσμοί που ενισχύουν την ευρωπαϊκή ενοποίηση, τόνισε σε ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Ελλάδος: Κίνδυνοι από τον πόλεμο, τρεις προκλήσεις για τις τράπεζες

Χωρίς εφησυχασμό πρέπει να συνεχίσουν οι τράπεζες τη μείωση «κόκκινων» δανείων, να βελτιώσουν την κερδοφορία τους και να ενισχύσουν την κεφαλαιακή επάρκεια, τονίζεται στη νέα Έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα.