ΓΔ: 2098.92 0.56% Τζίρος: 191.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:42:39
kostas-skrekas-energeia
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Σκρέκας: Στηρίξαμε με 670 εκατ. το τελευταίο 4μηνο τους καταναλωτές

Ο υπ. Περιβάλλοντος δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να κατευθύνει τα πλεονάσματα στους καταναλωτές και στους επαγγελματίες τους οποίους η παγκόσμια ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει βάναυσα.

«Πάνω από 670 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί το τελευταίο τετράμηνο για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά και τους καταναλωτές, που έχουν πληγεί βάναυσα». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που προβλέπει αναστολή των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για πέντε μήνες και την εξόφληση των λογαριασμών φυσικού αερίου, σε τέσσερις δόσεις.

«Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την οικονομική ενίσχυση τους. Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να κατευθύνει τα πλεονάσματα στους καταναλωτές και στους επαγγελματίες τους οποίους η παγκόσμια ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει βάναυσα. Η δυνατότητα του κράτους όμως είναι περιορισμένη. Δεν μπορεί να τα στηρίξει με απευθείας επιδότηση, γιατί είναι παράνομη η κρατική επιχορήγηση. Όμως, μπορούμε να μεταθέσουμε τις χρεώσεις που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς στο μέλλον, όταν οι τιμές ενέργειας επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, που έκανε λόγο για «μέτρα ασπιρίνες και κομπρέσες», ο κ. Σκρέκας, αντέτεινε ότι «είναι εντελώς λάθος να λέγεται κάτι τέτοιο, από την στιγμή που η Ελλάδα κατ´αναλογία πάντα με τον πληθυσμό της και το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα, έχει λάβει πολύ μεγαλύτερα μέτρα από οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογαριασμοί ρεύματος χέρι υπολογισμός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εξοικονομώ 2025»: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 33.000 δικαιούχους

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τους πίνακες του «Εξοικονομώ 2025», που αφορά 33.000 νοικοκυριά με προϋπολογισμό 720 εκατ. ευρώ, δίνοντας έμφαση σε ευάλωτες ομάδες και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η σύμβαση θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Ο Στ. Παπασταύρου δήλωσε ότι η σύμβαση με Chevron–HelleniqEnergy–ΕΔΕΥΕΠ θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για έρευνες υδρογονανθράκων από το 2026.
Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς η Ελλάδα μετατρέπεται σε κεντρικό παίκτη της ενεργειακής ασφάλειας

Η σύνοδος P-TEC στο Ζάππειο αναδεικνύει την Ελλάδα σε κομβικό εταίρο των ΗΠΑ και της Ευρώπης στην ενεργειακή ασφάλεια, ενισχύοντας τον γεωπολιτικό της ρόλο και περιορίζοντας την τουρκική επιρροή. Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος*
Θερμοσίφωνας με θερμόμετρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 100.000 νοικοκυριά στο πρόγραμμα αλλαγής θέρμανσης

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο οριστικός πίνακας δικαιούχων του προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» με πάνω από 100.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων 5.000 ευάλωτοι, προωθώντας την ενεργειακή αναβάθμιση και μείωση κόστους.