ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
kostas-skrekas-energeia
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Σκρέκας: Στηρίξαμε με 670 εκατ. το τελευταίο 4μηνο τους καταναλωτές

Ο υπ. Περιβάλλοντος δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να κατευθύνει τα πλεονάσματα στους καταναλωτές και στους επαγγελματίες τους οποίους η παγκόσμια ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει βάναυσα.

«Πάνω από 670 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί το τελευταίο τετράμηνο για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά και τους καταναλωτές, που έχουν πληγεί βάναυσα». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που προβλέπει αναστολή των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για πέντε μήνες και την εξόφληση των λογαριασμών φυσικού αερίου, σε τέσσερις δόσεις.

«Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την οικονομική ενίσχυση τους. Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να κατευθύνει τα πλεονάσματα στους καταναλωτές και στους επαγγελματίες τους οποίους η παγκόσμια ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει βάναυσα. Η δυνατότητα του κράτους όμως είναι περιορισμένη. Δεν μπορεί να τα στηρίξει με απευθείας επιδότηση, γιατί είναι παράνομη η κρατική επιχορήγηση. Όμως, μπορούμε να μεταθέσουμε τις χρεώσεις που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς στο μέλλον, όταν οι τιμές ενέργειας επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, που έκανε λόγο για «μέτρα ασπιρίνες και κομπρέσες», ο κ. Σκρέκας, αντέτεινε ότι «είναι εντελώς λάθος να λέγεται κάτι τέτοιο, από την στιγμή που η Ελλάδα κατ´αναλογία πάντα με τον πληθυσμό της και το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα, έχει λάβει πολύ μεγαλύτερα μέτρα από οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος Chevron και ExxonMobil

Ο Υπουργός Ενέργειας Στ. Παπασταύρου δήλωσε στην ΕΡΤ την ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας της χώρας. Εξέχουσα η είσοδος της Chevron στο Block 10, ενώ η αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η ενεργειακή αυτονομία κλειδί για την ασφάλεια της χώρας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, τόνισε τη σημασία της ενεργειακής αυτονομίας, αναδεικνύοντας τον ρόλο Chevron και ExxonMobil στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρευματοκλοπές: Νέα μέτρα εξετάζει το ΥΠΕΝ για περιορισμό των απωλειών

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξετάζει νέα μέτρα κατά των ρευματοκλοπών, που επιβαρύνουν τους συνεπείς καταναλωτές με πάνω από 450 εκατ. ευρώ ετησίως, με έμφαση σε ελέγχους και έξυπνους μετρητές.