ΓΔ: 2154.4 -0.17% Τζίρος: 217.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:59
Σίμος Κεδίκογλου ομιλία Βουλή
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Κεδίκογλου: Προμετωπίδα της καμπάνιας του αλιευτικού τουρισμού η Αμοργός

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον αλιευτικό τουρισμό που προωθεί το ΥπΑΑΤ από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού και στη δημιουργία μιας διεθνούς καμπάνιας.

«Να κάνουμε την Αμοργό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα»! Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως εκφράστηκε από τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Καραΐσκο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού, Μιχάλη Κρόσμαν.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στον αλιευτικό τουρισμό που προωθεί το ΥπΑΑΤ από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού και στη δημιουργία μιας διεθνούς καμπάνιας, ενώ δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα η Αμοργός να είναι ένα συστατικό στοιχείο της διαφημιστικής εκστρατείας, μαζί και με την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές. Είναι δυο περιοχές που θα ήθελα να είναι στην προμετωπίδα αυτής της καμπάνιας».

Στην σύσκεψη που έγινε στο πλαίσιο της προώθησης του πιλοτικού προγράμματος «Αμοργόραμα», παρουσιάστηκε ο διττός σκοπός του προγράμματος που περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς.

Για την επίτευξη του δεύτερου στόχου τους, όπως ενημέρωσε ο Λ. Καραΐσκος απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη. Ο Δήμαρχος του νησιού, αφού ευχαρίστησε τον Σίμο Κεδίκογλου για την άμεση ανταπόκριση «στο θέμα μας που φτάνει πρώτη φορά σε γραφείο υπουργού», εξήγησε πως το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την τοπική κοινωνία και τη διατήρηση και επιβίωση του παραδοσιακού επαγγέλματος της παράκτιας αλιείας. «Έχει τεράστια σημασία στην οικονομία και ιδιαίτερα στην οικονομία ενός μικρού νησιού όπως είναι η Αμοργός. Θέλουμε να γίνει η Αμοργός πρότυπο στη χώρας μας αλλά και στην Ευρώπη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Ενισχύσεις 3,8 δισ. το 2025 και στόχος διαφάνεια στις πληρωμές

Απολογισμό για το 2025 έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας τις δυσκολίες του πρωτογενούς τομέα και τονίζοντας ότι καταβλήθηκαν συνολικά 3,8 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ.
Κοπάδι προβάτων βοσκή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευλογιά: Στρατιωτικοί κτηνίατροι στις Περιφέρειες για ενίσχυση των ελέγχων

Με ρύθμιση του ν. 5251/2025 προβλέπεται διάθεση έως τριών στρατιωτικών κτηνιάτρων ανά Περιφερειακή Ενότητα, για έως έξι μήνες, μετά από αίτημα Περιφέρειας, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς και την προστασία της κτηνοτροφίας.
Κώστας Τσιάρας Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορίνθιοι αγρότες κατέθεσαν αιτήματα στον Κ. Τσιάρα και εξετάζονται

Οι αγρότες Κορινθίας παρέδωσαν φάκελο με τεκμηριωμένα αιτήματα στον Υπουργό Κώστα Τσιάρα. Το ΥΠΑΑΤ εξετάζει τις ρεαλιστικές προτάσεις για ουσιαστική στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας
Τρακτέρ σε πορεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταβολή 35,1 εκατ. από τον ΕΛΓΑ για ζημιές από Daniel, Elias και πυρκαγιές

Ολοκληρώθηκε η καταβολή προκαταβολών 35,1 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από τις πλημμύρες Daniel και Elias και τις πυρκαγιές του 2023, με το 60% των αποζημιώσεων να έχει ήδη πιστωθεί στους δικαιούχους.