ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kedikoglou
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Κεδίκογλου: Προμετωπίδα της καμπάνιας του αλιευτικού τουρισμού η Αμοργός

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον αλιευτικό τουρισμό που προωθεί το ΥπΑΑΤ από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού και στη δημιουργία μιας διεθνούς καμπάνιας.

«Να κάνουμε την Αμοργό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα»! Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως εκφράστηκε από τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Καραΐσκο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού, Μιχάλη Κρόσμαν.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στον αλιευτικό τουρισμό που προωθεί το ΥπΑΑΤ από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού και στη δημιουργία μιας διεθνούς καμπάνιας, ενώ δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα η Αμοργός να είναι ένα συστατικό στοιχείο της διαφημιστικής εκστρατείας, μαζί και με την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές. Είναι δυο περιοχές που θα ήθελα να είναι στην προμετωπίδα αυτής της καμπάνιας».

Στην σύσκεψη που έγινε στο πλαίσιο της προώθησης του πιλοτικού προγράμματος «Αμοργόραμα», παρουσιάστηκε ο διττός σκοπός του προγράμματος που περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς.

Για την επίτευξη του δεύτερου στόχου τους, όπως ενημέρωσε ο Λ. Καραΐσκος απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη. Ο Δήμαρχος του νησιού, αφού ευχαρίστησε τον Σίμο Κεδίκογλου για την άμεση ανταπόκριση «στο θέμα μας που φτάνει πρώτη φορά σε γραφείο υπουργού», εξήγησε πως το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την τοπική κοινωνία και τη διατήρηση και επιβίωση του παραδοσιακού επαγγέλματος της παράκτιας αλιείας. «Έχει τεράστια σημασία στην οικονομία και ιδιαίτερα στην οικονομία ενός μικρού νησιού όπως είναι η Αμοργός. Θέλουμε να γίνει η Αμοργός πρότυπο στη χώρας μας αλλά και στην Ευρώπη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

evoia-pyrkagies-pyropliktoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιστώθηκαν 20 εκατ. ευρώ σε αγρότες για αποζημιώσεις από τις φωτιές

Σε επόμενο στάδιο, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, θα ακολουθήσει η τελική εκτίμηση των ζημιών, εξειδικευμένη ανά αγροτική εκμετάλλευση, βάσει αυτοψιών και εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα»

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 54.979.275 ευρώ και σκοπός είναι η δημιουργία μίας τεχνολογικής πλατφόρμας και υποδομής για την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του γεωργικού τομέα.
Αγρότες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η μείωση της γραφειοκρατίας για τους αγρότες

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο αυξάνεται η ικανοποίηση του κόσμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες του υπουργείου και την πλατφόρμα Greek Farms.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Γεωργαντάς: Αναζητούμε εναλλακτικές αγορές για τρόφιμα και ζωοτροφές

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέφερε πως από το 2023 τόσο το μαλακό σιτάρι όσο και το αραβόσιτο, στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, και πως αναζητούνται εναλλακτικές αγορές και υποκατάστατα προϊόντων για ζωοτροφές.