ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ypourgeio Perivallontos kai Energeias, Skrekas
Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκας. Πηγή: ΥΠΕΝ

Κ. Σκρέκας: Κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα

Σε ότι αφορά τα νοικοκυριά που δεν ανήκουν στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, ο κ. Σκρέκας είπε πως η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα για διακανονισμό με προκαταβολή 15%, ενώ ανάλογα προγράμματα έχουν και οι ιδιώτες πάροχοι.

Κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα στην καρδιά του χειμώνα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Προσέθεσε, δε, ότι η επιδότηση καλύπτει το 90% των αυξήσεων για ένα μέσο νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης, λόγω απλήρωτου λογαριασμού, οι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο 15902 από όπου δρομολογείται η άμεση επανασύνδεση για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η χώρα μας είναι η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία από τον Ιανουάριο θα επιδοτεί και τις επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ προσέθεσε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Κυβέρνηση για την ανακούφιση από την ενεργειακή κρίση είναι τα μεγαλύτερα σε αξία στην ΕΕ.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος προσέθεσε ότι η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από του Δεκεμβρίου, ωστόσο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές χονδρικής της ενέργειας.

Αναφερόμενος στα μη ευάλωτα νοικοκυριά, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης μετά τα μέτρα στήριξης, είναι η μέση επιβάρυνση σε κάθε λογαριασμό να μην ξεπερνάει το 15%. Σε ότι αφορά τα νοικοκυριά που δεν ανήκουν στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, ο κ. Σκρέκας είπε πως η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα για διακανονισμό με προκαταβολή 15%, ενώ ανάλογα προγράμματα έχουν και οι ιδιώτες πάροχοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Επιδότηση 42 ευρώ σε όλους, «κόβεται» η δεύτερη κατοικία

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου η μέση επιδότηση φθάνει στα 54 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις διαμορφώνεται στα 65 ευρώ και αφορά τον Ιανουάριο. Στα 395 εκατ. το συνολικό ύψος των μέτρων.
Kostas Skrekas, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη στα νοικοκυριά από την ενεργειακή κρίση όσο χρειαστεί

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει, παρά την πρόσφατη υποχώρηση, πότε θα υπάρξει ουσιαστική αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση για ρεύμα και σε αγροτικές επιχειρήσεις της μέσης τάσης

Σύμφωνα με τροπολογία του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την 1 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 31 Μαρτίου 2022, αναστέλλεται η καταβολή χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τις αγροτικές επιχειρήσεις.
Kostas Skrekas, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Ζητά συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση κατά της ενεργειακής κρίσης

Με πρωτοβουλία της Γαλλίας, οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας, υπέβαλαν κοινή πρόταση για μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.