ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πηγή: ΣΕΓΕ

«WEnCoop»: Ξεκίνησε στη Χαλκιδική η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου

H «WEnCoop» είναι η πρώτη ενεργειακή κοινότητα γυναικών, ενώ το έργο αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και στόχος είναι εντός του έτους να τεθεί ακόμη ένα σε ισχύ.

Ξεκίνησε ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 1 μεγαβάτ (MW), που δημιουργεί στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής η ενεργειακή κοινότητα «WEnCoop».

Πρόκειται για την πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών ευρείας μετοχικής σύνθεσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για γυναίκες επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους, η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του φορέα.

Επόμενος στόχος για το 2022 είναι να προστεθεί στην ισχύ ακόμα ένα MW, ενώ στον προγραμματισμό της κοινότητας περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- και η αξιοποίηση της παραγόμενης ενέργειας σε δράσεις ηλεκτροκίνησης.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΓΕ, η σύλληψη της ιδέας έγινε πριν από έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2020, από τις Αποστολίνα Τσαλταμπάση, πρόεδρο της WEnCoop και του Σ.Ε.Γ.Ε. και Αλίς Κοροβέση, αντιπρόεδρο της ενεργειακής κοινότητας και γενική γραμματέα του Συνδέσμου. Η σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του καταστατικού από 60 ιδρυτικά μέλη, τον Ιούλιο του 2021, και κατατέθηκε ο φάκελος στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

«Η WEnCoop είναι η απόδειξη ότι μια ιδέα μπορεί να γίνει πράξη μέσω συνεργασίας, σωστής επικοινωνίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Στοχεύοντας στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας ενός έργου, όπως η WEnCoop, προχωρούμε στην επίτευξη της ανάπτυξης και προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στον ενεργειακό τομέα» ανέφερε η Αποστολίνα Τσαλταμπάση, ενώ κατά την Αλίς Κοροβέση, «οι Ενεργειακές Κοινότητες, όπως και η WEnCoop, αποτελούν σημαντικό όχημα για τη μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία και λειτουργούν ως σημαντικά εργαλεία για την επίτευξη του στόχου της Ε.Ε., να αποτελέσει η Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο μέχρι το 2050».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτοβολταϊκό πάνελ ηλιακής ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση εσόδων έως 70% σε φωτοβολταϊκά και φόβοι για «κόκκινα» δάνεια

Μηδενικές ή αρνητικές τιμές και περικοπή παραγωγής μειώνει τα έσοδα παραγωγών φωτοβολταϊκών έως και 70%, με τις τράπεζες να προειδοποιούν για κίνδυνο νέων «κόκκινων» δανείων αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις.
Αποθήκευση ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έμφραγμα» στην ενέργεια από την ολιγωρία επενδύσεων σε μπαταρίες - αποθήκευση

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι τράπεζες για την αγορά ενέργειας, καθώς η υπερπαραγωγή από φωτοβολταϊκά και η έλλειψη μπαταριών απειλούν επενδύσεις και δάνεια. Παράλληλα η ολιγωρία υλοποίησης επενδύσεων στην αποθήκευση επιαβαρύνει τις τιμές ενέργειας/
wind-farms
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαγορεύσεις, αντιδράσεις και εξαιρέσεις στο νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ

Για πολλές απαγορεύσεις που θέτει το νέο Χωροταξικό, κυρίως στα αιολικά, κάνει λόγο η αγορά. Τι ισχύει για τα φωτοβολταϊκά και γιατί εξαιρούνται από το νέο πλαίσιο έργα με πλήρη φάκελο αδειοδότησης
Λαμπτήρας και ηλιακά πάνελ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 24 Ιουνίου το νέο χωροταξικό για τις ΑΠΕ

Το ΕΧΠ για τις ΑΠΕ δεν εκπονείται μεμονωμένα, καθώς το ΥΠΕΝ προχωρά ταυτόχρονα στη θεσμοθέτηση τριών Ειδικών Χωροταξικών Πλαισίων: για τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.