ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τζ. Πάιατ: Μεγάλο βήμα ο πλωτός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη

O πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και χαρακτήρισε την απόφαση «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Την Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για την κατασκευή του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης, που έλαβε σήμερα η εταιρεία που αναπτύσσει το έργο, χαιρέτισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Ειδικότερα, μέσω Twitter, ο πρέσβης Πάιατ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και χαρακτήρισε την απόφαση «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία Gastrade που αναπτύσσει το έργο, ανακοίνωσε ότι ελήφθη σήμερα η Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για την κατασκευή του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε ομόφωνα ότι όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου έχουν εξασφαλισθεί και το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η λήψη της FID αποτελεί το τελευταίο αλλά πιο σημαντικό βήμα για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tα δύο νέα δίκτυα εξαγωγών ενέργειας που αναβαθμίζουν την Ελλάδα

Οι νέοι ενεργειακοί άξονες εξαγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Διαχειριστών των Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ αντίστοιχα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία ο ευρωπαϊκός διάδρομος φυσικού αερίου Νότου-Βορρά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ, η πλήρης ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου θα αναβαθμίσει σημαντικά τον ρόλο της Ελλάδας για την μακροπρόθεσμη ασφάλεια εφοδιασμού της ενεργειακής αγοράς της ΕΕ.