ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Παράταση στις προθεσμίες για την εγκατάσταση νέων σταθμών ΑΠΕ

Έως τέλος Μαρτίου παρατείνεται η υποχρέωση κατάθεσης Εγγυητικής Επιστολής Βεβαίωσης Παραγωγού και ΣΗΘΥΑ, Βεβαιώσεων Παραγωγού και Βεβαιώσεων Ειδικών Έργων, που δεν  έχουν υποβάλει πλήρες αίτημα για χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης.

Κατά ένα μήνα, έως τα τέλη Μαρτίου, παρατείνεται ο χρονικός ορίζοντας κατάθεσης προσκόμισης Εγγυητικής Επιστολής Βεβαίωσης Παραγωγού και ΣΗΘΥΑ, Βεβαιώσεων Παραγωγού και Βεβαιώσεων Ειδικών Έργων, οι οποίοι δεν  έχουν υποβάλει στον αρμόδιο Διαχειριστή πλήρες αίτημα για χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προωθείται ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες για την παράταση κατά ένα μήνα των παραπάνω ενεργειών ενώ με την ίδια ρύθμιση εισάγεται πρόβλεψη για τον τρόπο διαπίστωσης από τον αρμόδιο Διαχειριστή της πληρότητας ή μη των οικείων αιτημάτων για χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί επίσης ρύθμιση για την παράταση των υφιστάμενων Τιμών Αναφοράς των σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, οι οποίες είχαν ισχύ μέχρι τη 28.02.2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριπλασιασμός δυναμικότητας των ΑΠΕ με απλούστευση της αδειοδότησης

Στόχος του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ έως το 2030 είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ, να ανέλθει σε 25 GW, από 8,62 GW που είναι σήμερα και να έχουν τεθεί σε λειτουργία σταθμοί αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον 3,5 GW.
YPEN-Exoikonomo kat'oikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται πρόγραμμα Εξοικονομώ και «πράσινη» παραγωγή ενέργειας στα νησιά

Όπως ανέφερε η ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου, η εφαρμογή προγραμμάτων αειφορίας στα νησιά μπορεί να λειτουργήσει και ως πόλος προσέλκυσης τουριστών.
kostas-skrekas-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραστική επιτάχυνση αδειών ΑΠΕ από τα πέντε χρόνια σε 14 μήνες

Μέτρα για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των ΑΠΕ, θέσπιση πλαισίου για την αποθήκευση ενέργειας, κίνητρα για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων και τον νέο κλιματικό νόμο παρουσίασε ο υπ. Περιβάλλοντος στο υπουργικό συμβούλιο.
Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας

Μιλώντας με μέλη της Επιτροπής Ενέργειας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητές του είναι η αξιοποίηση του βιομεθανίου.