ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση των ενεργειακών συμβάσεων με ΗΑΕ και Ινδία

Παράλληλα θα καθοριστεί και το πλαίσιο της συμφωνίας για το Πλαίσιο ίδρυσης Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας.

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών ξεκίνησε η συζήτηση και ψήφιση των σχεδίων νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν την Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα της Ενέργειας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κύρωση της Συμφωνίας για το Πλαίσιο ίδρυσης της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας και την Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης με την Ινδία για τη συνεργασία στον τομέα της νέας και ανανεώσιμης ενέργειας.

Στα σχέδια νόμου, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, δεν έχουν κατατεθεί υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες.

Οι τρείς κυρώσεις εισάγονται για συζήτηση και ψήφιση από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με τη θετική ψήφο της ΝΔ, ενώ παρά τη θετική άποψη που εξέφρασαν για αυτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση έχουν επιφυλαχθεί για να τοποθετηθούν σήμερα στην Ολομέλεια. Αντίθετα, το ΚΚΕ καταψήφισε το Μνημόνιο Κατανόησης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και το Πλαίσιο ίδρυσης της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας, ενώ δήλωσε «παρών» στην Κύρωση Μνημονίου Κατανόησης με την Ινδία. Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε το Μνημόνιο με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια σχετικά με τις άλλες δύο συμφωνίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Το 3,7% του ΑΕΠ έχει δοθεί σαν στήριξη για την ενέργεια

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως η Ελλάδα έχει δαπανήσει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, απέναντι στις αυξήσεις του κόστους ενέργειας.
Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Στο 70% η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα μέχρι το 2026

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας ανάφερε στην κα Βεστάγκερ,  ότι την τελευταία τριετία συνδέονται στο ηλεκτρικό σύστημα νέα έργα ΑΠΕ, τονίζοντας ότι από το 2019 μέχρι και το τέλος του 2022 θα έχουν συνδεθεί έως και 5 GW νέων έργων.
Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες Α.Ε. Αιολικό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρέχει ο σχεδιασμός για ανάπτυξη αιολικών πάρκων στη Β. Ελλάδα

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης άναψε το «πράσινο φως» επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία του αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, σε δύο διαφορετικά γήπεδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάγκη για μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ στα Βαλκάνια με ορίζοντα το 2030

Οι περισσότερες χώρες των Βαλκανίνων υστερούν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού τους τομέα διαθέτοντας ανεπαρκείς και «γερασμένες» υποδομές, μεγάλη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και καθυστερημένη υιοθέτηση των ΑΠΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ξεπεράσει τα 10 GWh η διείσδυση των ΑΠΕ στο ελληνικό ενεργειακό μείγμα

Το δελτίο του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών (ΔΑΠΕΕΠ) για τους πρώτους μήνες του έτους, περιλαμβάνει εκτιμήσεις για πλεόνασμα του Ειδικού Λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ύψους 2,3 δισ. ευρώ στο τέλος του χρόνου.
Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Αυτοί είναι οι τρεις στόχοι της ενεργειακής μας πολιτικής

Στην εθνική ενεργειακή στρατηγική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει τρεις βασικούς στόχους αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ σημείωσε ότι με σταθερά βήματα αλλάζει ο ενεργειακός κλάδος.