ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ
Φωτο: Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ

Γ. Μπρατάκος: Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι η χώρα έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες ανάπτυξης αλλά έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία δυομιση χρόνια την υγειονομική κρίση του κορονοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία που είχαν σημαντικές οικονομικές συνέπειες.

Παρά τις δύσκολες περιόδους που περνάει η χώρα και δεν την αφήνουν να αναπτυχθεί όσο μπορεί τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς την υγειονομική κρίση του κορονοϊού έχει διαδεχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος εκτιμά πως οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταπεξέλθουν τις δυσκολίες καθώς υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνουν λύσεις.

«Η χώρα μας τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες ανάπτυξης, έχοντας όμως αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Είχαμε την υγειονομική κρίση, η οποία είχε σημαντικές οικονομικές συνέπειες, αλλά ακολούθησε η ρωσική εισβολή, η οποία έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Έχουμε υψηλό κόστος ενέργειας, έχουμε πληθωριστικές πιέσεις σε πάρα πολλά αγαθά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδη.

Ωστόσο, για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο κ. Μπρατάκος τόνισε ότι υπάρχουν οι διάφορες επιλογές και πολιτικές, που τα επιμελητήρια μέσα από συνέργειες μπορούν να προτείνουν και παράγουν. «Συνεργαζόμενα τα επιμελητήρια μπορούν να βρουν λύσεις, να προτείνουν πολιτικές, έτσι ώστε η χώρα μας να μπορέσει να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη» είπε ο κ. Μπρατάκος. «Αν και ζούμε πολύ δύσκολες περιόδους, όμως, έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος, το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν και να νικήσουν τις δυσκολίες που περνάμε» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Καραταγλίδης ανέφερε: «Στο Επιμελητήριο Καστοριάς έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον Γιάννη Μπρατάκο, συνάδελφο και φίλο, πρόεδρο του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσουμε και να γνωριστεί με τους παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας, έτσι ώστε να υπάρχει μια πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία στα θέματα της ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Εμείς ως μικρό και περιφερειακό επιμελητήριο πάντοτε χρειαζόμαστε τη συνεργασία του κέντρου. Έχουμε μια καλή συνεργασία ήδη, υπάρχει και το κεντρικό όργανό μας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, μέσα από την οποία προωθούμε τα σημαντικά ζητήματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλειδί» για βιώσιμη και οικονομική ανάπτυξη η πολυμερής συνεργασία

Οι ομιλητές στην έναρξη του Greek House Davos 2023, αναφέρθηκαν στις γεωπολιτικές προκλήσεις που αλλάζουν τον κόσμο με ταχείς ρυθμούς, επικεντρώνοντας τα σχόλιά τους στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 4 δισ. το εμπορικό έλλειμα της Ελλάδας έναντι Ρωσίας το 2021

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η συνολική αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία το έτος 2021 ανήλθε σε 4.302,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 46,7%. «Άλμα» κατά 117,6% της αξίας εισαγωγών στο πρώτο πεντάμηνο του 2022.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη 4% στην Ελλάδα ο Economist

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Economist Intelligence Unit (EIU) η ελληνική οικονομία και οι καταναλωτές θα χτυπηθούν λόγω του πληθωρισμού στα τρόφιμα και την ενέργεια αλλά ο τουρισμός θα στηρίξει την ανάπτυξη.