ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
google, artificial intelligence
Φώτο: Shutterstock

Σε στρατηγική συνεργασία με τη Google προχωρά το υπουργείο Τουρισμού

Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της κουλτούρας της αειφορίας των ελληνικών ξενοδοχείων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μαζί με την εκμετάλλευση των χειμερινών προορισμών.

Με στόχο την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα, το υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με τη Google που αφορά σε χρηματοδοτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος της Google ΕΜΕΑ, Matt Brittin ανακοίνωσαν πως θα δοθεί περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη της αειφορίας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας «αυτή τη σεζόν αλλά και τα επόμενα χρόνια επενδύουμε σε βιώσιμα τουριστικά μοντέλα, που έχουν να κάνουν με χαμηλή εκπομπή άνθρακα, ενεργιακή αναβάθμιση ξενοδοχείων αλλά και τη δυνατότητα να προσελκύσουμε και άλλους τουρίστες με τρόπο που να σεβόμαστε την κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας», σημειώνοντας πως στόχος της συνεργασίας είναι να γίνουν πιο βιώσιμα τα ελληνικά ξενοδοχεία και να αναδειχθούν οι μεγάλες ευκαιρίας που υπάρχουν.

Παράλληλα σημείωσε πως αποτελεί στόχευση η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την εκμετάλλευση των χειμερινών προορισμών, καθώς και να ενισχυθεί το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας που ασχολείται με τον τουρισμό που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ματ Μπρίτιν σημείωσε πως «1 στις 5 δουλειές στην Ελλάδα βασίζονται στον τουρισμό και το 72% των παγκόσμιων ταξιδιωτών δείχνουν ενδιαφέρον για τον βιώσιμο τουρισμό», ωστόσο, δεν υπάρχει ο τρόπος και τα δεδομένα που θα μπορούν να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση των ξενοδοχείων με βιώσιμα κριτήρια, σημειώνοντας πως η Google θέλει να βοηθήσει τα ελληνικά ξενοδοχεία για να γίνουν πιο βιώσιμα και να αντιληφθούν τις μεγάλες ευκαιρίες που υπάρχουν.

Ο κ. Μπρίτιν ανέφερε το παράδειγμα ενός ξενοδοχείου στην Αστυπάλαια που υιοθέτησε κριτήρια βιωσιμότητας όπως ηλιακά πάνελ ή φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα αποχέτευσης και είδε την επισκεψιμότητά του να εκτοξεύεται.

Ανέφερε επίσης πως θα υπάρξει εκπαίδευση των επιχειρήσεων τουρισμού προς την βιωσιμότητα, ενώ ο κολοσσός από το 2015 έχει βοηθήσει χιλιάδες Έλληνες να βρουν δουλειά, να εξελίξουν την καριέρα τους ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.  Όπως σημείωσε μέσω της πρωτοβουλίας, Grow Greek Tourism Online,  μέχρι σήμερα, έχουν αποκτήσει δωρεάν ψηφιακή κατάρτιση πάνω από 185.000 εργαζόμενοι και στελέχη του τουρισμού, από όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον στηρίζει την ανάκαμψη της χώρας μέσω της τεχνολογίας, με μία σειρά από εργαλεία, εκπαιδεύσεις, συμβουλές και σημαντικές συνεργασίες, για την υποστήριξη των επιχειρηματιών, των εργαζομένων και όσων αναζητούν εργασία.

Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι η Google Ελλάδας ανακοίνωσε τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας της, Travel Insights, καθώς και ένα νέο κύκλο εκπαιδευτικού προγράμματος σε ψηφιακές δεξιότητες για επαγγελματίες του τουρισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Σημαντική η σκανδιναβική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, οι tour operators ενημέρωσαν ότι οι πτήσεις προς την Ελλάδα έφτασαν το 97% σε πληρότητα ενώ η Eurowings παρουσίασε αύξηση 30% των πτήσεων από την Β. Ευρώπη προς τη χώρα μας.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Θα αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ όλο το χρόνο

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού στόχος πλέον είναι η αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και η επέκταση του πτητικού προγράμματος πέραν των καλοκαιρινών μηνών. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023 η Delta θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Αισιόδοξα μηνύματα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, το τουριστικό ρεύμα στη χώρα παραμένει ισχυρό για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο μέσα από το νέο πρόγραμμα συνεργασία του ΕΟΤ με διεθνείς operators και αεροπορικές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Σημαντικά κέρδη από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει ένας πολύ ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους εξαιτίας του χαμηλού κόστους ζωής.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάλεσμα Κικίλια στους Γερμανούς για χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει καλό προορισμό τον φετινό χειμώνα με την ενεργειακή κρίση, αναφέροντας ότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα των υποδομών φιλοξενίας.