ΓΔ: 788.62 -2.10% Τζίρος: 45.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:02:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικές τάσεις για το 2022 καταγράφει ο κλάδος της κρουαζιέρας

Ενθαρρυντικά νέα από τον χώρο του ελληνικού τουρισμού καθώς αυξάνονται με έντονους ρυθμούς οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προοπτική η τάση αυτή να διατηρηθεί ως το τέλος του έτους.

Αισιόδοξα νέα έρχονται από τον χώρο  του τουρισμού και συγκεκριμένα από τον τομέα της κρουαζιέρας. Η κίνηση των πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαιτέρως αυξημένη και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί για όλο το 2022, αυξάνοντας τα τουριστικά έσοδα.
Περισσότερες από εξήντα(60) αφίξεις κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ξεκίνησαν ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά και για την επόμενη χρονιά, καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί ταυτόχρονα μέχρι και τέσσερα κρουαζιερόπλοια και υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την εξυπηρέτησή τους.

Τα παραπάνω αναφέρει, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια, με αφορμή τη συμμετοχή της μαζί με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., στη Διεθνή Έκθεση Seatrade Cruise Global 2022, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Όπως επισημαίνει, από τις συναντήσεις που έγιναν κατά η διάρκεια της έκθεσης- που είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση για την κρουαζιέρα σε όλον τον κόσμο- προέκυψαν πολύ αισιόδοξα μηνύματα ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει και ως ενδιάμεσος σταθμός, αλλά και ως λιμάνι εκκίνησης και τερματισμού κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προτίθεται να χρηματοδοτήσει μέσω προγραμμάτων υποστήριξης marketing επιλεγμένες εταιρείες κρουαζιέρας, με σκοπό την ενδυνάμωση και την βελτίωση της συνεργασίας μαζί τους.

Μάλιστα, οι επισκέπτες της έκθεσης στο Μαϊάμι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν τον πολυθεματικό προορισμό της Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει τον ήλιο και τη θάλασσα με τις υπαίθριες δραστηριότητες και τον πολιτισμό, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών κρουαζιέρας διερεύνησαν για τους πελάτες τους τις δυνατότητες επίσκεψης στους υπόλοιπους προορισμούς της περιοχής με ημερήσιες εκδρομές.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της Περιφέρειας να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια άνοδο στον τομέα της κρουαζιέρας στη μετά Covid εποχή και να προσελκύσει ακόμα περισσότερες κρουαζιέρες σε καλύτερες συνθήκες συγκριτικά με αυτές των τελευταίων δύο ετών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλύτερα και από το 2019 αναμένονται φέτος τα μεγέθη της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

Η γενικότερη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2022, φαίνεται να οδηγεί σε αποτελέσματα καλύτερα και από τα αντίστοιχα του 2019, με τον τομέα της κρουαζιέρας να πρωτοστατεί και την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη να ξεπερνάει τις προσδοκίες.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: «Έδεσε» στο λιμάνι της πόλης το Celestyal Crystal

Για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal», επιβεβαιώνοντας την γενναία τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα για το 2022.
Vasiis Kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Ο τουρισμός στην Αθήνα επιστρέφει ενισχύοντας την τοπική οικονομία

Αναφορικά με τη στρατηγική του υπουργείου τουρισμού ο υπουργός είπε πώς στόχος μας είναι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα που θα στηρίξουν την ελληνική οικογένεια.
gkerekou-tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκερέκου: Θεαματική άνοδος του yachting, στο 57% του στόλου οι κρατήσεις

Η πρόεδρος του ΕΟΤ σημείωσε πως χρειάζεται η περαιτέρω και διαρκής ανάπτυξη του δικτύου των μαρινών σε όλη τη χώρα και η απελευθέρωση από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ενώ είναι αναγκαία η δημιουργία εξειδικευμένου προσωπικού.