ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Neoi, Young, Tourismos, Taxidia
Φωτο: Shutterstock

Συνεργασία με Ελλάδα - Ισπανία θέλει η Ιταλία για ανάπτυξη του τουρισμού

Ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως οι μεσογειακές χώρες έχουν αμοιβαίο ενδιαφέρον για την εμβάθυνση των συνεργασιών μεταξύ τους. Παράλληλα επισήμανε τις ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στον τουριστικό κλάδο της Ιταλίας.

Υπέρ της ανάπτυξης συνεργασιών με την Ελλάδα και την Ισπανία με στόχο τη φιλοξενία τουριστών από χώρες εκτός Ευρώπης, αλλά και για να επιμηκυνθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια που υπογράμμισε επίσης ότι το πρόβλημα έλλειψης εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο καταγράφεται επίσης και στη χώρα του.

Όπως δήλωσε ο κ. Γκαραβάλια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί, ακριβώς, η διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Οι χώρες μας μπορούν να δέχονται επισκέπτες όλο τον χρόνο, όχι μόνον το καλοκαίρι, διότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν ένα κλίμα που τους επιτρέπει να προσελκύουν τουρίστες όλο τον χρόνο. Κατά συνέπεια, υπάρχει μεγάλο, αμοιβαίο ενδιαφέρον για την εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών μας».

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, αναφέρθηκε και στη μεγάλη έλλειψη εποχικού προσωπικού στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων τη χώρα του. Πιο αναλυτικά, ο Μάσιμο Γκαραβάλια τόνισε πως «είναι δύσκολο να γίνει μια ακριβέστατη εκτίμηση, αλλά μπορούμε να πούμε ότι φέτος υπάρχει έλλειψη μέχρι και 350.000 εργαζομένων. Η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να γίνει σε πολλαπλά επίπεδα και με μια σειρά απαντήσεων.

Άμεσα, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το θέμα, είναι να επιτραπούν νέες ροές εργαζομένων από το εξωτερικό για να καλυφθεί το κενό. Αλλά πρόκειται μόνον για προσωρινή λύση. Σε ό,τι αφορά την ιταλική αγορά, πρέπει να εξετάσουμε θέματα που αφορούν τους ισχύοντες κανόνες και τα συμβόλαια εργασίας, όπως και την κατάρτιση. Υπενθυμίζω ότι η ανεργία αγγίζει σχεδόν το 10%, άρα κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε λοιπόν για να συμβάλουμε στο να συναντηθούν η προσφορά και η ζήτηση εργασίας, με τη συνεισφορά των συνδικάτων, του υπουργείου μας και των τουριστικών επιχειρήσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν προγράμματα μετεκπαίδευσης ανέργων στον τουριστικό κλάδο

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αρχίζουν από τις 15/12/2021. Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ.
Crete
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Επιμορφωτικό πρόγραμμα σύνδεσης πρωτογενούς με τουριστικό τομέα

Στη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η παράταση των εγγραφών στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί για το πρόγραμμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

RAI: Η Ελλάδα θέλει να αρχίσει να τρέχει, προχωράνε οι εμβολιασμοί

Η Ελλάδα, όπως υπογραμμίζει η Rai, ποντάρει και στην ουσιαστική ανάκαμψη του τουρισμού που συνδέεται με τον μήνα του μέλιτος, αμέτρητων, ρομαντικών ζευγαριών, με μοναδικά τοπία και ηλιοβασιλέματα.