ΓΔ: 807.63 0.26% Τζίρος: 2.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:38:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επενδυτικές ευκαιρίες για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης τόνισε πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο ανοίγοντας νέους δρόμους για επενδύσεις στις ΑΠΕ. Ισχυρό το ενδιαφέρον ισπανικών εταιρειών για συνεργασίες στην Ελλάδα.

Τις προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισπανίας, στο διαρκώς βελτιούμενο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας, ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας στο Ελληνο-Ισπανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Ο κ. Φραγκογιάννης επισήμανε ότι η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος για την μεταφορά φυσικού αερίου αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος προς την κεντρική Ευρώπη, γεγονός που παρουσιάζει επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ.

Το Ελληνο-Ισπανικό Φόρουμ διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα και του ισπανικού φορέα προώθησης εμπορίου και επενδύσεων ICEX, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο ελληνικό φορέα προώθησης εξαγωγών και επενδύσεων Enterprise Greece και με τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και της γενικής γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας

Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του φόρουμ -στο οποίο συμμετείχαν 17 ισπανικές εταιρίες και περισσότερες από 50 ελληνικές- επικεντρώθηκαν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, καθώς και της διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, ενώ επιβεβαιώθηκε το ενεργό ενδιαφέρον των ισπανικών εταιριών για επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Σμυρλής παρουσίασε συνοπτικά τις επενδυτικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας και προσκάλεσε τους Ισπανούς επιχειρηματίες να τις αξιοποιήσουν. «Πέρα από τους παραδοσιακούς κλάδους του τουρισμού και του real estate, νέοι κλάδοι όπως οι ΑΠΕ και η τεχνολογία μπορούν να αποτελέσουν την βάση της εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών μας σχέσεων» επισήμανε, κλείνοντας την παρέμβασή του.

Στο φόρουμ παρευρέθηκε και η αρμόδια υφυπουργός Εμπορίου της Ισπανίας και πρόεδρος του ICEX Xiana Mendez, η οποία μίλησε για τις ευνοϊκές προοπτικές ενίσχυσης της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισπανίας. Στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τα μεγαλύτερα περιθώρια προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων, επικεντρώθηκε και η συζήτηση του κ. Φραγκογιάννη με την κ. Mendez, κατά τη διμερή συνάντηση των δύο υφυπουργών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Το 3,7% του ΑΕΠ έχει δοθεί σαν στήριξη για την ενέργεια

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως η Ελλάδα έχει δαπανήσει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, απέναντι στις αυξήσεις του κόστους ενέργειας.
Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Στο 70% η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα μέχρι το 2026

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας ανάφερε στην κα Βεστάγκερ,  ότι την τελευταία τριετία συνδέονται στο ηλεκτρικό σύστημα νέα έργα ΑΠΕ, τονίζοντας ότι από το 2019 μέχρι και το τέλος του 2022 θα έχουν συνδεθεί έως και 5 GW νέων έργων.
Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες Α.Ε. Αιολικό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρέχει ο σχεδιασμός για ανάπτυξη αιολικών πάρκων στη Β. Ελλάδα

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης άναψε το «πράσινο φως» επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία του αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, σε δύο διαφορετικά γήπεδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάγκη για μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ στα Βαλκάνια με ορίζοντα το 2030

Οι περισσότερες χώρες των Βαλκανίνων υστερούν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού τους τομέα διαθέτοντας ανεπαρκείς και «γερασμένες» υποδομές, μεγάλη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και καθυστερημένη υιοθέτηση των ΑΠΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ξεπεράσει τα 10 GWh η διείσδυση των ΑΠΕ στο ελληνικό ενεργειακό μείγμα

Το δελτίο του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών (ΔΑΠΕΕΠ) για τους πρώτους μήνες του έτους, περιλαμβάνει εκτιμήσεις για πλεόνασμα του Ειδικού Λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ύψους 2,3 δισ. ευρώ στο τέλος του χρόνου.
Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Αυτοί είναι οι τρεις στόχοι της ενεργειακής μας πολιτικής

Στην εθνική ενεργειακή στρατηγική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει τρεις βασικούς στόχους αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ σημείωσε ότι με σταθερά βήματα αλλάζει ο ενεργειακός κλάδος.