ΓΔ: 1403.32 -0.61% Τζίρος: 54.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
electric cars-ilektrika-autokinita
Φώτο: Shutterstock

Σε δοκιμαστική λειτουργία η πλατφόρμα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την υποστήριξη της βιώσιμης κινητικότητας.

Σε ολιγοήμερη δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από την Τετάρτη 25 Μαΐου, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων και την υποστήριξη της βιώσιμης κινητικότητας. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31.12.2023.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Περιβάλλοντος, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν δοκιμαστικά τις αιτήσεις τους, οι οποίες τονίζεται ότι δεν θα ληφθούν υπόψη, κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς taxisnet στον διαδικτυακό τόπο https://kinoumeilektrika2.gov.gr.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα αναρτήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου, το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό (αρχείο συχνών ερωτήσεων-απαντήσεων, απαιτούμενα δικαιολογητικά, ποσοστά και ποσά επιδότησης ανά κατηγορία οχήματος, κ.α.), καθώς επίσης και ο τεχνικός οδηγός για τη χρήση της πλατφόρμας και την υποβολή της αίτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικά τα ερωτήματά τους στο e-mail [email protected], σχετικά με τη δράση και τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων και την υποστήριξη της βιώσιμης κινητικότητας. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31.12.2023.

Το πρόγραμμα επιδοτεί :

  • Την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.
  • Την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων, τρικύκλων και μικροαυτοκινήτων.
  • Την αγορά ή/και μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικών Ι.Χ. και ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων μέγιστης μάζας έως 3,5 τόνους.

Ειδικά για Άτομα με Αναπηρία, οικογένειες με τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα και νέους έως 29 ετών προβλέπεται επιπλέον επιδότηση ανάλογα με τον τύπο οχήματος που επιλέγουν. Επίσης, εταιρίες οι οποίες έχουν έδρα και δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές θα έχουν επιπλέον επιδότηση για την αγορά Ι.Χ. ή/και επαγγελματικών αυτοκινήτων.

Πρόσβαση στο πρόγραμμα και δυνατότητα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου εισοδήματος και λοιπών κριτηρίων, με μόνη προϋπόθεση να έχουνσυμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και όλες οι εταιρίες (εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) ανεξαρτήτως νομικής μορφής και μεγέθους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Παράταση στις αιτήσεις, μεγαλώνει ο προϋπολογισμός

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης στα 65 εκατ. ευρώ και παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ το πρόγραμμα «Φορτίζω παντού», οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαιούχοι της δράσης είναι εμπορικές εταιρείες και ατομικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, συμπράξεις, κοινοπραξίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα, δημόσιες και Δημοτικές επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση 22.500 ευρώ για «πράσινα» ταξί

Η δράση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύψους 40 εκατ. ευρώ στοχεύει να αντικαταστήσει περίπου 2.000 παλιά και ρυπογόνα ταξί με αμιγώς ηλεκτρικά στο πλαίσιο της προώθησης της ηλεκτροκίνησης.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 30% αυξάνεται η επιδότηση για τον β' κύκλο του «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Το μέγιστο ποστό επιδότησης για αγορά αυτοκινήτου από φυσικά πρόσωπα αυξάνεται στα 8.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που ήταν πριν, ενώ για δίκυκλα ή τρίκυκλά στα 3.000 ευρώ. Τον Απρίλιο ξεκινά ο β' κύκλος.