ΓΔ: 882.6 0.81% Τζίρος: 2.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:47:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ
Φωτο: Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΑ και Elevate Greece

Κύριο αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης και δικτύωσης προς δέκα εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις της Πρωτοβουλίας ELEVATE GREECE.

Κοινή πρωτοβουλία για την περαιτέρω ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας ανέλαβαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Γιάννη Μπρατάκο και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα, σήμερα, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ.

Κύριο αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης και δικτύωσης προς δέκα εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις της Πρωτοβουλίας ELEVATE GREECE, του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες αυτές, θα υλοποιηθούν δωρεάν μέσω της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - Θ.Ε.Α., του Ε.Β.Ε.Α. και περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της ΘΕΑ, την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, τη συμμετοχή σε δράσεις επιχειρηματικής δικτύωσης και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε επιχειρηματικά κεφάλαια. Επιπλέον, το ΕΒΕΑ θα συμμετέχει στην Απονομή Βραβείων στις εκδηλώσεις του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, της Πρωτοβουλίας “ELEVATE GREECE”.

«Σήμερα ξεκινά επίσημα μια νέα, σημαντική δράση συνεργασίας του ΕΒΕΑ, με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Μια δράση που αφορά την υποστήριξη ελπιδοφόρων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Και την ευρύτερη προσπάθεια για την ανάδειξη της καινοτομίας σε πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε στην ομιλία του κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος. «Στόχος μας, μέσα από αυτή την κοινή πρωτοβουλία, είναι να συμβάλουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας» είπε ο κ. Μπρατάκος, τονίζοντας ότι «το Επιμελητήριό μας έχει αναδείξει, εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, σε στρατηγική προτεραιότητα την ενίσχυση της νεοφυούς, καινοτόμου επιχειρηματικότητας». Σημεία αναφοράς της δραστηριότητας του Επιμελητηρίου είναι η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας ΘΕΑ, μια δομή που δημιουργήθηκε το 2014 για να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει υποσχόμενες επιχειρηματικές ομάδες, η δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων – BANG του ΕΒΕΑ, επίσης το 2014, καθώς και η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασιών για την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

«Έχουμε κάθε λόγο να αναδείξουμε την καινοτομία σε καταλύτη για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την ανθεκτική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή την προσπάθεια, ως ΕΒΕΑ, θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε ενεργά, με ουσία και αποτέλεσμα» ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπρατάκος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας τόνισε ότι «μέσω του Elevate Greece έχουμε καταφέρει, όχι μόνο να καταγράψουμε το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας, αλλά και να θεσπισουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κίνητρα για επενδυτικούς αγγέλους, κίνητρα για την απόκτηση μετοχών προαίρεσης (stock options) και δράσεις μέσω ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας των νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα όμως, μέσα από τις δημόσιες πολιτικές, έχουμε καταφέρει και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε θεσπίσει πολιτικές που δίνουν πρόσβαση σε παγκόσμια δίκτυα καινοτομίας, που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, υπηρεσίες mentoring, υπηρεσίες business planning, και πολλά άλλα που το οικοσύστημα καινοτομίας έχει ανάγκη.

Στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχουμε δημιουργήσει μέσω του Elevate Greece, είναι και η σημερινή συμφωνία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ για την πρωτοβουλία της υπογραφής του Μνημονίου, αλλά και τη διάθεσή του να στηρίξει με κάθε τρόπο τις νεοφυείς επιχειρήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΕΒΕΑ ενισχύει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος startup στην Καβάλα

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας θα υπάρξουν κοινές δράσεις όπου θα ενισχυθεί το έργο επιχειρηματικών ομάδων καινοτομίας ενώ θα υπάρξουν και κοινές δράσεις συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Mikromesaies Epixeiriseis, MmE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρουσιάζεται το Σύστημα για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας

Το σύστημα αξιοποιεί τα στοιχεία που συλλέγει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή μέσω της ανάλυσης και αναπαράστασής τους, με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική.
Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μπρατάκος: Σημαντική στήριξη για τις επιχειρήσεις τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δίνουν σημαντική στήριξη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας.
Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπρατάκος: Η αύξηση του ενεργειακού κόστους επηρεάζει όλους τους κλάδους

Για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε: «Η εκτίναξη του κόστους της ενέργειας επηρεάζει όλους τους κλάδους και κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας».