ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, euro, money, cash
Φωτο: Shutterstock

Σημαντική βελτίωση στην κουλτούρα αποπληρωμής από τους δανειολήπτες

Σημαντική η συνεισφορά του νέου νόμου για την αφερεγγυότητα αλλά και η προφορά βιώσιμων και ευέλικτων λύσεων από τους servicers, για τη βελτίωση των συνθηκών, όπως τονίστηκε σε ειδικό συνέδριο.

Η ιδιαίτερη πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια στη νομοθεσία, με κυρίαρχο το νέο δίκαιο αφερεγγυότητας και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων καθώς και η σημαντική βελτίωση της κουλτούρας πληρωμών στους δανειολήπτες, είναι μεταξύ των βασικών συμπερασμάτων που προέκυψαν από τις τοποθετήσεις των ομιλητών σε πάνελ συνεδρίου με θέμα «Risk Management & Compliance» που διοργάνωσε η  boussias.

Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, στο επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προέκυψαν επίσης ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα όπως:

  • Η βελτίωση της τεχνογνωσίας τραπεζικών στελεχών, αλλά και εταιριών διαχείρισης στην προσφορά μακροπρόθεσμων βιώσιμων διμερών ρυθμίσεων.
  • Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στις ρυθμίσεις, αλλά και στην ανταλλαγή στοιχείων.
  • Η ανάγκη να έχουν προσωρινό και όχι μονιμότερο χαρακτήρα τα μέτρα στήριξης των δανειοληπτών.
  • Η ετοιμότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει εκ νέου δανειολήπτες, που επανέρχονται σε καθεστώς βιώσιμης εξυπηρέτησης του παλαιού δανεισμού του.
  • Η προσφορά βιώσιμων  και ευέλικτων λύσεων από τις εταιρείες διαχείρισης

Στο πάνελ συμμετείχαν η γενική διευθύντρια  της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της ΕΕΤ κα Φωτεινή Ιωάννου, ο διευθύνων  σύμβουλος της Εταιρείας Διαχείρισης CEPAL κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, η γενική  διευθύντρια της Intrum Hellas κ. Μαρία Βέργη και  ο αναπληρωτής  διευθύνων σύμβουλος  της QQuant κ. Θ. Μαθηκολώνης. Το συντονισμό είχε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) κα Χαρ. Απαλαγάκη. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία και τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Στα 1,9 δισ. οι προεγκρίσεις δανείων μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπάρχουν ακόμα περίπου 700 επενδύσεις που βρίσκονται σε επεξεργασία με το 75% των σχεδίων να είναι «πράσινα» ή ψηφιακά. Επιπλέον πόροι θα εισρεύσουν μέσω του REPowerEU.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Γεωργακόπουλος: Επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ στην αγορά NPEs

Ο Μanaging Director της Intrum Ελλάδος σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από funds για την ελληνική αγορά και ότι επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ αναμένεται να υπάρξουν σε ακίνητα που συνδέονται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
ΕΕΔΑΔΠ-Syneleysh
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικός ο ρόλος των Εταιρειών Διαχείρισης στην ελληνική οικονομία

Στον απολογισμό πεπραγμένων παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα βασικά μεγέθη που χαρακτηρίζουν τον κλάδο των εταιρειών διαχείρισης, ενώ παρουσιάστηκαν οι ενέργειες και ο ρόλος της Ένωσης σε θεσμικές πρωτοβουλίες που αφορούν τη διαχείριση ΜΕΔ.
Panoysis, Panoyshw, doValue Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πανούσης: Προτεραιότητα ο βιώσιμος και εξυπηρετήσιμος δανεισμός

«Μέχρι σήμερα έχουμε αναδιαρθρώσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω των 4,7 δισ. μόνο για το 2020-2021, προσφέροντας λύσεις που περιλαμβάνουν στην πλειοψηφία τους και άφεση χρέους», δήλωσε ο CEO της doValue Greece.