ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, euro, money, cash
Φωτο: Shutterstock

Σημαντική βελτίωση στην κουλτούρα αποπληρωμής από τους δανειολήπτες

Σημαντική η συνεισφορά του νέου νόμου για την αφερεγγυότητα αλλά και η προφορά βιώσιμων και ευέλικτων λύσεων από τους servicers, για τη βελτίωση των συνθηκών, όπως τονίστηκε σε ειδικό συνέδριο.

Η ιδιαίτερη πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια στη νομοθεσία, με κυρίαρχο το νέο δίκαιο αφερεγγυότητας και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων καθώς και η σημαντική βελτίωση της κουλτούρας πληρωμών στους δανειολήπτες, είναι μεταξύ των βασικών συμπερασμάτων που προέκυψαν από τις τοποθετήσεις των ομιλητών σε πάνελ συνεδρίου με θέμα «Risk Management & Compliance» που διοργάνωσε η  boussias.

Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, στο επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προέκυψαν επίσης ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα όπως:

  • Η βελτίωση της τεχνογνωσίας τραπεζικών στελεχών, αλλά και εταιριών διαχείρισης στην προσφορά μακροπρόθεσμων βιώσιμων διμερών ρυθμίσεων.
  • Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στις ρυθμίσεις, αλλά και στην ανταλλαγή στοιχείων.
  • Η ανάγκη να έχουν προσωρινό και όχι μονιμότερο χαρακτήρα τα μέτρα στήριξης των δανειοληπτών.
  • Η ετοιμότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει εκ νέου δανειολήπτες, που επανέρχονται σε καθεστώς βιώσιμης εξυπηρέτησης του παλαιού δανεισμού του.
  • Η προσφορά βιώσιμων  και ευέλικτων λύσεων από τις εταιρείες διαχείρισης

Στο πάνελ συμμετείχαν η γενική διευθύντρια  της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της ΕΕΤ κα Φωτεινή Ιωάννου, ο διευθύνων  σύμβουλος της Εταιρείας Διαχείρισης CEPAL κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, η γενική  διευθύντρια της Intrum Hellas κ. Μαρία Βέργη και  ο αναπληρωτής  διευθύνων σύμβουλος  της QQuant κ. Θ. Μαθηκολώνης. Το συντονισμό είχε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) κα Χαρ. Απαλαγάκη. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία και τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Τα πολλαπλά οφέλη για τις τράπεζες από την επενδυτική βαθμίδα

Πρόσβαση με καλύτερους όρους στις αγορές αποκτούν οι τράπεζες μετά την αναβάθμιση, υπογραμμίζει η ΤτΕ. Σημειώνει την επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης και την αύξηση των ροών «κόκκινων» δανείων.
businessdaily-Zanias-Giorgos-Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζανιάς: Ώθηση στη ζήτηση για δάνεια δημιουργεί η οικονομική ανάπτυξη

«Οι πολύ καλές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και η σταδιακή αναδιάρθρωση των προβληματικών δανείων από τους διαχειριστές των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στη ζήτηση για δάνεια», τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τους servicers

Το νομοσχέδιο εισάγει ρυθμίσεις που δημιουργούν ένα νέο πλέγμα υποχρεώσεων σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών από τους servicers, και επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό και την πτωχευτική διαδικασία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της UniCredit

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΚΤ, «είναι μία δήλωση από ένα μεγάλο διεθνές τραπεζικό ίδρυμα που ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά. Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει μεταμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου».