ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skrekas
Πηγή: Υπουργείο Περιβάλλοντος

Κ. Σκρέκας: Αυτοί είναι οι τρεις στόχοι της ενεργειακής μας πολιτικής

Στην εθνική ενεργειακή στρατηγική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει τρεις βασικούς στόχους αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ σημείωσε ότι με σταθερά βήματα αλλάζει ο ενεργειακός κλάδος.

Σε εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες η κυβέρνηση εφαρμόζει εθνική ενεργειακή στρατηγική με τρεις βασικούς στόχους: Την εξασφάλιση επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας για τους καταναλωτές και την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας.

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε μήνυμα προς το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

«Για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τις μεγάλες ανατιμήσεις την ενέργεια από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο έχουμε διαθέσει 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τα σημαντικότερα μέτρα στην Ευρώπη αναλογικά με τα οικονομικά μεγέθη και τα δημοσιονομικά περιθώρια», σημείωσε ο υπουργός.

«Παράλληλα, πρόσθεσε, επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση που αποτελεί τη μοναδική λύση για την ενίσχυση της ενεργειακής ανταγωνιστικότητας της χώρας. Τα τελευταία δύο χρόνια συνδέουμε νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο με ρυθμούς ρεκόρ. Το 2020 συνδέσαμε 955 MW, το 2021 άλλα 1115 MW και το 2022 υπολογίζουμε ότι θα συνδέσουμε πάνω από 1700 MW», τόνισε ενώ ανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας νέων έργων ΑΠΕ και την δημιουργία θεσμικού πλαισίου για έργα αποθήκευσης ενέργειας το οποίο τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση.

«Με σταθερά βήματα και ολοκληρωμένο σχέδιο αλλάζουμε δομικά τον ενεργειακό κλάδο, προστατεύουμε το περιβάλλον και κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικά κέρδη για τους κατοίκους σε περιοχές που λειτουργούν ΑΠΕ

Σύμφωνα με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας το ποσό που θα εισπράξουν οι καταναλωτές ρεύματος φτάνει τα 28,8 εκατ. ευρώ. Ποιες είναι οι πιο ευνοημένες περιοχές της χώρας.
ananeosimes piges energeias-ape-energeia-fotovoltaika-aiolika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΕΤΑΕΝ: 62 εκατ. από τις ΑΠΕ σε Δήμους και οικιακούς καταναλωτές ρεύματος

Τα ποσά του ειδικού τέλους που διανέμονται είναι τα ποσά που, με βάση το νόμο, παρακρατούνται αυτόματα από τις πληρωμές προς τα αιολικά πάρκα με σκοπό να μειώνουν το λογαριασμό ρεύματος.